Ocak ayı başında Trabzon'a verdiği öneme binaen üç metropol kentin ardından Trabzon'a gelerek aday tanıtım toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meydan Parkı'nda hemşehrilerine hitap edaceğini belirten Zorluoğlu, Trabzon'un bir kez daha kendine yakışır şekilde coşku ve yoğun katılımla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olması gerektiğini söyledi.
 
Bakan Ersoy, Tarih Verdi


 
Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçisi olan Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alan, inanç turizminde önemli yere sahip Sümela Manastırı, restorasyon ve güvenlik çalışmaları ziyarete kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "18 Mayıs Müzeler Günü’nde Sümela Manastırı’nın ilk bölümünü ziyarete açıyoruz" dedi.
 
 ‘Yolu değil, çöpü kapattım’
 
Sürmene ilçesi Çamburnu mahallesindeki çöp döküm alanına son noktayı Sürmene belediye Başkanı Rahmi Üstün koydu. Yıllardır verdiği mücadele sonucundan Sürmene Çamburnu çöp döküm sahasını kapatarak ilçe dışına taşınmasını sağlayan Başkan Üstün konuyla ilgili şunları söyledi:
 
“1999-2004 yılları arasında ben belediye meclis üyesiydim. Bu dönemde çöp döküm sahasının Çamburnu’nda olmayacağını belirttim ve buna meclis üyesi arkadaşlarımla beraber karşı çıktık. Bu karşı çıkmama ferdi bir durum değildi. İlçemiz Tarihi kentler birliği üyesi bir yerleşim yeridir. Çöp döküm sahası olarak belirlene yerde turizme elverişli bir bölge olduğundan o dönemde dahi bu duruma karşı çıktık. Üç oyumuza karşılık 57 oy ile çöp döküm sahası onaylandı. Ama bıkmadık yılmadık Çöp döküm sahasının buradan taşınması için mücadeleye devam ettik. Göreve geldiğim  2014 yılında Trabzon Büyük şehir belediyesinin ilk meclis toplantısında yeniden gündeme gelen Çamburnu çöp döküm sahasına yeniden karşı çıktım ve bunula birlikte  “çöp yolunu kapatırım” diye bir karalılık sergiledim. Bu konuşmam tüm gazetelere manşet oldu. Mücadelemde Sürmene ilçesinin desteğini kazandım belki yolu kapatmadım ama çöpü kapatarak ilçe dışına taşınmasını sağladım” diye söyleyen Sürmene belediye başkanı Rahmi Üstün yeni çöp toplama sahası ilçe dışında olacağını ihalesi yapılmış 1 yıl içerisinde çöp toplayarak işlemeye başlayacağını söyledi.
 
Yeşilay Haftası
 
Türkiye’de her yıl 1-7 Mart arası kutlanan ‘Yeşilay Haftası’ Trabzon’da Şube Başkanı Köksal Boz’un basın açıklaması ve Pazarkapı Cami önündeki stant çalışmasıyla başladı. Cuma Namazı çıkışı cami cemaatine Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında broşürlerle bilgilendirme yapılarak, bağımlılıkla mücadelede tek etkili ve yetkili kurumun Yeşilay olduğu, her türlü bağımlılıkla mücadeleye destek olunduğu konusunda bilgilendirme yapıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay Haftası’nın hayırlı olmasını dileyerek, “Ülkemizde 100 yıldır bağımlılıkla mücadelede en büyük sivil toplum örgütü olan Yeşilay, 1-7 Mart tarihleri arasında ‘Yeşilay Haftası’nı kutlamaktadır. Biz, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi olarak bu haftanın heyecanını yaşamaktayız. Hafta boyunca çeşitli ziyaretlerimiz, stant çalışmalarımız, eğitim faaliyetlerimiz, sosyal içerikli çalışmalarımız olacaktır” dedi.

 Boz, hafta boyunca devam edecek programlara tüm halkı davet ederek, bağımlılıkla mücadeleye katkıda bulunmaları temennisinde bulundu.
 
Enişteye Tam Destek
 
Cumhur İttifakı Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, Kadın Kolları Başkanı Canan Elbir Kurucu, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Aydın, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililerle birlikte, Şahmelik Mahalle halkı ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Adayı Demirci ve beraberindeki partilileri Şahmelik Mahalle Muhtar Mehmet Uzuner ile kalabalık bir halk topluluğu tarafından karşılandı. Mahalle okulunda gerçekleşen toplantıda, Muhtar Mehmet Uzuner, mahallenin sorunları hakkında bilgi verdikten sonra Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Harun Demirci vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; "Ben içinizden birisiyim. Ben bu mahallenin eniştesiyim. Yatırımların en kısa zamanda tamamlanması noktasında bütün gayretimizi göstereceğiz” dedi.
 
Ünal Özel’in Acı Günü
 
Geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayata veda eden, Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Türk Halk Müziği Koro Şefi Ünal Özel’in ağabeyi, Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin kurucularından ve eski başkanlarından olan Göksel Özel, son yolculuğuna uğurlandı. Özel’in cenazesi Trabzon İskenderpaşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Bahçecik’teki aile kabristanlığında toprağa verildi.
 
Gürsoy Kutladı
 
Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şube Başkanı Arif Gürsoy, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 95. Kuruluş Yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “ Diyanet İşleri Başkanlığı; 3 Mart 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve toplumu din konusunda aydınlatmak gibi önemli bir görev icra eden Anayasal bir kurumdur.

Anayasamızın 136. maddesindeki ifadesi ile “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” herkesin hocası olma ve herkesi kucaklamak gibi bir özelliği taşımaktadır. 95. yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bütün çalışanlarının birbirine güveninin sağlandığı, her alanda örnek bir kurum haline gelmesini temenni ediyoruz. Milletimizin göz bebeği olan Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın 95. kuruluş yılını kutluyor, sonsuza dek hayırlı hizmetlerde öncü olmasını diliyoruz” dedi.
 
Tanzim Çıkışı
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Tanzim satış mağazaları açılmaktan söz ediliyor ama bunu ilk olarak 70'li yıllarda CHP'li belediyeler gerçekleştirdi" dedi. 

Rize'de bulunan CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Torun, burada partililerle biraraya gelerek sohbet etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Torun, "Şu anda yaşadığımız ekonomik sorunun geçici bir çözümle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ve tanzim satış mağazaları açılmaktan söz ediliyor ama bunu ilk olarak 70’li yıllarda CHP'li belediyeler gerçekleştirdi" dedi. 
Editör: TE Bilisim