Mustafa Uzun, bilgi ve tecrübe, samimiyet, hakkaniyet ve şeffaflık, ortak akıl esaslarına göre çalışmalarını yürüteceğini Akçaabat'ı belediyecilikte daha yukarılara çekme hedefleri doğrultusunda aday adaylığını açıkladığını söyledi.

Uzun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün burada, 25 yıldan beri yaptığım kamu görevinden istifa ederek doğup büyüdüğüm, ömrümün büyük bir bölümünü geçirdiğim, deniziyle yaylalarıyla, yeşilliğiyle, akarsularıyla  Hakkın bize bahşettiği uçsuz bucaksız bir mabet konumundaki Akçaabat’ımıza hizmet edebilmek için yine gönlümüzü verdiğimiz Ak partimizden belediye başkanı aday adayı olmak gayesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Malumunuz Ak partimizin temel siyaseti, eser siyasetidir.
Ak partimizin en başından beri sürdürdüğü sosyal belediyecilik ilkesinden hareket ederek, Yunus’un dizelerinde de ifade ettiği gibi; Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim anlayışıyla gönüllere girmenin gayretinde olacağız.

Çalışmalarımızı şu dört temel esasa göre uygun yürüteceğiz;

Bilgi ve tecrübe; bilgiyi, tecrübeyi daima öne alacağız.

Samimiyet; işlerimizi yaparken kat’i suretle içten pazarlıklı olmayacağız. Hakkaniyet ve şeffaflık; hizmetleri sürdürürken hem ferdin kamuya karşı hukukunun korunmasında, hem de kamunun fertlere karşı hukukunun korunmasında titiz davranacağız. Daima hesap verebilir olmayı göz önünde tutarak bundan katiyen yüksünmeyeceğiz.

Ortak akıl; ilgili tarafların görüş ve düşüncelerini esas alan katılımcı, paylaşımcı istişareyi öne alan bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Belediye başkanları halkın vekaletiyle halka hizmete talip kimselerdir. Vekaletini aldığımız kişilerin fikirlerini kıymetli bulmamak, onlara sırt dönmek ya da ortak akılı bir politik manevra malzemesi olarak kullanmaya kalkmak anlayışına karşı çıkacağız. Aynı zamanda bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz bir çok prestij projesinden edindiğimiz bilgi ve tecrübe ışığında karar alırken daima toplum menfaatleri yönünde cesur olacağız.

Bunların hepsinin nasip olduğunu ve ondan ötede bir yolumuz olmadığını unutmayacağız.
Nesrin Bayram
Editör: TE Bilisim