İşte o konuşma:

‘Sayın Bakanım, çok kıymetli bakan yardımcılarımız, değerli bürokratlar, basınımızın güzide temsilcileri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bütçe konuşmamızla alakalı olarak birçok milletvekili arkadaşımız güzel konuşmalar yapmışlardır, hepsine teşekkür ediyoruz. AK PARTİ döneminde sağlıkta bir dönüşüm gerçekleştirildi, ilkleri ve enleri gerçekleştirdik ve her alanda hemşehrilerimizle temas ettiğimizde, vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde sağlıkta yapılan yatırımlara duyulan memnuniyet sıkça ifade edilmektedir. Sağlıkta dönüşümle özellikle aile hekimliği, isteyene istediği hastanede, istediği doktora muayene olma imkânı, anne ve çocuk sağlığı alanında getirilen yenilikler, hastanelerin modernize edilmesi, hasta yatak sayısının artırılması, koğuşlarda balık istifi hastalardan kendi odasında lavabosu olan, refakatçinin kalabileceği, otel konforunda odalara kavuşulması, sağlıkta insan gücünde özellikle her alanda, -doktor olsun hemşire olsun sağlık çalışanı olsun- bu konuda çok ciddi kadroların, imkânların ortaya konulması; yine sağlık tesisleri, bunun yanı sıra koruyucu sağlık hizmetleriyle beraber birçok hastalığın önceden tedavi edilebilme, risklerin ortadan kaldırılması; kurumsallaşma, bulaşıcı hastalıkla mücadele, hasta hakları, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadele, sağlık hizmetlerine erişim, uçak ambulans, helikopter ambulans gibi hizmetler, sağlık hizmetine, kalitesine ilişkin çok önemli ilerlemeler olmuştur.

Genel Sağlık Sigortası

Özellikle genel sağlık sigortası kapsamıyla herkesin sağlık sigortası kapsamına dahil edilmesi, bunun yanı sıra yine özellikle bütün sosyal güvenlik sisteminin birleştirilmesiyle isteyen her hastanın istediği hastanede tedavi olması, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, SGK'lı ayrımının olmaması gibi durumlarla gerçekten modern bir duruma kavuştuk. Tabii ki eksiklikler de olacaktır çünkü her şey bir anda olmuyor. Geçmişte yapılanlarından biz daha farklı bir şekilde olaylara yaklaşarak insan odaklı bir hizmet anlayışıyla beraber birçok sorunu ortadan kaldırdık.

Bu şekilde ilimizde de çok önemli sağlıkla alakalı yatırımlar olmuştur. Burada bazı milletvekili arkadaşlarımız "İllerle alakalı hiç kimse talepte bulunmuyor." demişti. Aslında Trabzon ilimizde AK PARTİ döneminde özellikle, çok modern ağız ve diş sağlığı hastanesine kavuştuk. Yine Ahi Evren Kalp ve Damar Hastanesiyle beraber gerçekten kalp nakli hariç her türlü cerrahi müdahalenin yapılabildiği, kardiyolojide özellikli işlemlerin yapılabildiği müthiş bir hastaneye kavuştuk ve bu hastaneyle beraber gerçekten vatandaşlarımızın Ankara'ya gitmesine gerek kalmadan Trabzon'da tedavi olmalarına imkân sağlandı. Yine Akçaabat'ta Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, Vakfıkebir'de eski devlet hastanesinin yıkılarak yerine modern bir devlet hastanesi yapılması, Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesinin açılması, Maçka'da fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, yine bizim dönemimizde açılan sağlık merkezlerinden bir kısmıdır.

Üniversite Hastaneleri

Bunlarla alakalı şunu özellikle ifade etmek istiyorum: Üniversite hastanelerinde sorunlar yaşıyoruz, buralardan şikâyetler geliyor. Bu şikâyetlerin çözümü açısından döner sermaye üzerindeki maddi yüklerin azaltılması, SUT fiyatlarında güncelleme yapılması hususunda ciddi talepler vardır, aksi durumda gelecek yıllarda özellikle üniversite hastanelerinde tedbir almazsak tıbbi hizmetlerin tedavisinde ciddi aksaklıkların olabileceği endişesi taşıyoruz. Sayın Bakanımız güzel bir ekip, güzel bir kadro kurdu. Onlarla beraber inşallah bu sorunları çözeceğiz.

Sürmene Ve Tonya

Sayın Bakanım, bizim sizlerden küçük bir talebimiz var. Sürmene'de bir devlet hastanesi yapılması planlanmaktadır. Aynı şekilde kendi ilçem olan Tonya'da da devlet hastanesinin projesi yapıldı, ihale aşamasındadır. Bu her iki hastanenin ihalesinin yapılması hususunda yardımınıza ihtiyacımız vardır. Vakfıkebir Devlet Hastanesinde özellikle hastane ziyaretimizde aldığımız bir talebi iletmek istiyoruz. Diş dijital röntgen cihazına ihtiyaç vardır. Bununla ilgili bir talebimiz vardır. Yine Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, Trabzon'daki en büyük hastanelerden birisi, 665 yataklı, bölgedeki en önemli hastanelerden birisi. Onkoloji alanında her türlü tedavi hizmeti verebilmektedir. Bu hastane aynı zamanda multitravma merkezi olduğundan tomografi cihazı yetersiz olup ikinci bir tomografi cihazına ihtiyaç vardır. Ayrıca bu hastanemizde de ciddi derecede sağlık personeli ihtiyacı tarafımıza bildirilmiştir. Bu hususları sizlerden talep ediyorum. Bunun yanı sıra şehir hastanesiyle alakalı şehrimizin büyük bir heyecanı vardır. İhalesinin gerçekleştiğini ve yapım aşamasında olduğunu siz sunumunuzda özellikle belirttiniz. İnşallah kısa sürede yapımına başlayacağız. Trabzon da sağlıkta merkez konumunda bir ilimizdir. Aynı zamanda sağlık turizminde de öncü illerden birisidir. Bu manada yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu hizmetlerin gelmesinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere o dönemin milletvekillerinden Profesör Doktor Cevdet Erdöl'ün de çok büyük emekleri var. Kendisini de bu vesileyle şükranla anıyoruz, teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Bütçenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.’
Editör: TE Bilisim