Cenaze namazı dün Cuma Namazına müteakip Arsin Ulucami’de kılınarak son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Hacıhsanoğlu ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Beşikdüzü MYO’ya Yeni Müdür
 
Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevine Prof Dr. Ahmet Zeki Saka atandı.  1968 yılında Trabzon’da doğan Ahmet Zeki Saka Akçaabat nüfusuna kayıtlıdır. Annesi ise Beşikdüzülüdür.


Yüksek öğrenimini 1992 yılında KTÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde, yüksek lisans öğrenimini 1995 yılında fizikte nükleer fizik alanında, doktora öğrenimini 2001 yılında Fen Bilimleri Eğitimi-Fizik Eğitimi Anabilim Dalı’nda “Öğretmenlik Uygulamalarında Fizik Öğretmen Adayları İçin Yürütülebilecek Etkinlikler ve Kazandırılabilecek Davranışların Belirlenmesi” konusunda tamamladı. 1993-1995 Yılları arasında KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde ve 1995-2001 yılları arasında Fatih Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü’nde araştırma görevliliği yaptı. 2002-2006 Yılları arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’nda, yardımcı doçent olarak görev yaptı. 2006 yılı ocak ayında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı ve mart 2006 yılında Fizik Eğitimi Anabilim Dalı’nda doçent unvanını aldı.
 
 Yüksek Öğretim Kurumu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin desteği ile Mart 2011 ve aralık 2011 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Indiana eyaletinde PurdueUniversitesi’nde  ziyaretçi araştırmacı olarak görev yaptı. Temmuz 2011 yılında  KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü Fizik Eğitimi Anabilim Dalı’na profesör olarak atandı. Halen Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nde; Fizik Eğitimi anabilim dalı başkanlığı, fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu üyelik görevlerini yürütmektedir. Yönetiminde tamamlanan dokuz adet yüksek lisans tezi ve altı adet doktora tezi, 19 uluslararası ve 13 ulusal düzeyde makale çalışması, 47 uluslararası ve 18 ulusal düzeyde bildiri çalışması bulunmaktadır. Prof Dr. Ahmet Zeki Saka’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
Kocamanoğlu’na Bağımsız Baskısı
 
Trabzon Çarşıbaşı’nın MHP’ye verilmesinin ardından AK Parti’de kazan kaynamaya devam ediyor. Eski başkan ve aday adaylarından bağımsızlık sinyalleri var. Bunlara yeni bir isim daha eklendi. Eğitim camiasına yıllarını vermiş olan Turan Kocamanoğlu’na bağımsız adaylık baskısı var. Bakalım Kocamanoğlu bağımsız adaylık sinyali verir mi?
 
Nede Olsa Önce Baba
 
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe iyi bir teşkilatçı ve aile reisidir. Altıntepe, önceki gece sabaha kadar mimarlık fakültesinde okuyan kızının ödevini  tamamlamasına yardımcı oldu. Gece geç saatlere kadar teşkilat çalışması yapan Altıntepe, eve gelince de kızının ödevi için kolları sıvadı ve maket yapımına başladı.

Altıntepe, “Gecenin saat 03:20 ‘sinde maket yapımını çok şükür bitirdik. Babaların bilmediği iş yok.  Mimarlık bölümünde okuyan yavrularımıza ve Ülkemizin geleceğine istikbaline yön verecek tüm öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin” mesajını paylaştı.
 
Kent Konseyi Vali Ustaoğlu’nu Ziyaret Etti
 
Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse başkanlığında kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. 

Ziyaretlerinde; Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılması kararı alınan Kanalizasyon Arıtma Tesisinin Yıldızlı’ ya yapılması konusundaki fikirlerini dile getiren kent konseyi üyeleri bu uygulamanın kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabat’a balta vurmak anlamına geldiğini söylediler. Kent Konseyi üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise Akçaabat’ın Trabzon için önemini vurgulayarak “ Şehrimiz için turizm çok önemlidir. Akçaabat’ta Trabzon’un turizm açısından içe doğru açılabilme özelliğine sahip olan ilçemizdir. Trabzon’un en önemli sahilleri de Akçaabat ilçemizde bulunmaktadır. Bu şehrin vizyoner yüzü, nefes alacak yüzü Akçaabat’tır. Sahili ve yaylalarıyla öne çıkan Akçaabat için Güney Çevre yolu şarttır.” İfadelerini kullandı.
 
Şen’den TTSO’ya Ziyaret
 

Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Tuğgeneral Şen, ziyaretin anısına Başkan Hacısalihoğlu’na plaket takdim etti.
 
Öğrencilerden Anlamlı Davranış
 
Giresun'da lise öğrencileri, Giresun Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine saç ve yüz bakımı yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen, "Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Giresun Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiği belirtildi.

Öğrencilerin, sohbet ettikleri yaşlılara saç ve yüz bakımı yaptıkları vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Uygulama ile öğrencilerimizin huzurevi sakinleri ile vakit geçirmeleri, onların temel bakım ve kişisel temizliklerine yardımcı olarak kendilerini daha mutlu hissetmeleri hedeflendi. Ayrıca, öğrencilerimizin vicdani, ahlaki ve büyüğe saygı, küçüğe sevgi olgularının gelişimine katkı sağlanması, böylece 'ben' algısının önüne geçerek, 'biz' algısının ön plana çıkarılması da amaçlanmaktadır."
 
Temel Ali Uzun Adaylığını Açıkladı
 
3 Şubatta yapılacak Rize Ziraat Odası Başkanlığı seçimi için başkan adaylığını açıklayan Temel Ali Uzun Cumhuriyet tarihine bakıldığında, kalkınmanın temelinde tarım ve ziraatın yattığını ifade ederek, “ Cumhuriyetimizin ilk yıllarında yapılan sanayi fabrikaları tarım ürünlerinin satışıyla yapılmıştır. Bu nedenle tarım ve ziraat ülkemiz için çok önemlidir. Konya kadar yüzölçümü olan Hollanda tarım ürünlerinin ihracatından 97 milyar dolar kazanırken Türkiye 15 milyar dolar tarım ürünleri ihracatı yapabiliyor. Ziraatın önemini bildiğim için başkan adayı oldum. Rize Ziraat Odasının daha aktif olması konusunda bir çaba ortaya koyacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim