İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde Erzurum'da bir otelde düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "Türkiye seçim yapma ve seçim güvenliği konusunda dünyada önde gelen ülkelerden biridir ve hatta başlarındadır." demişti. Ancak Soylu’nun açıklaması Giresun’da karşılık bulmadı. Seçimin üzerinden geçen kısa günlerin ardından Türkiye’de seçim güvenliği Giresun’da yeniden yorumlara neden oldu. Taka Gazetesi’nden Sedat Karakaya sokakta sıcaklığını koruyan seçim güvenliği konusunda halka mikrofon uzattı. Seçimin adil olduğu görüşünü savunanlar ile muhalif olup “Güvenli ve adil değil” diyenler fikir çatışması yaşadı. İşte sokağın ülkedeki seçim güvenliği yorumları:

TÜRKİYE’DE SEÇİMİ GÜVENLİ BULAN DA VAR, BULMAYAN DA

Halil Kolu: Türkiye’de seçimler adil değil. Herşey ortada kimse bunu inkar edemez. Bütün şer odakları birleşmiş seçim alıyorlar. Siz buna dürüstlük diyebilir misiniz? En zıt partiler biraraya gelmiş, burada siz bir tereddüte kapılmaz mısınız? Benim görüşüm Türkiye’de seçimler adil değil. Son yapılan seçim en kötü seçimdi. Aynı zamanda hükümete de bir mesaj niteliği taşıdı.

Ali Ay: Bana göre son seçim gerçekten adildi. Önceki çaldılar-çırptılar sözü bana göre hikaye. Geçmişe dönük baktığımızda adil olan da var olmayan da var. Ama dalavere siyaseti yok değil.

Halil Sarı: İyi de var, kötü de ülkede. Ben pek yorum yapmak istemiyorum. Adil seçim olması taraftarıyız.

Özdemir Sabri: Almanya’da yaşıyorum ancak Türkiye’ye arada geliyorum. Burada seçimin ben adil olduğunu düşünmüyorum.

Lokman Usta: Geçmişe dönük seçimler kötüydü ve adil değildi. Sandığa gönül rahatlığıyla gidiyorum ve her seçim bana göre güvenli bir ortamda yapılıyor.

Salih Özdemir: 31 Mart seçiminden başlayacak olursak bence seçim iptal edilmemeliydi. Orada bir hata yapıldı. Eskiden seçime bir güvenimiz vardı ama şimdi biraz tereddütlü kardeşim. Eskiden şaibe olmazdı bunu çok liderden biliyoruz. Son dönemlerde yaşanan şaibeler artık güvenimizi sarstı. 
SEDAT KARAKAYA 
 
Editör: TE Bilisim