Rekabet Kurumu, Kırmızı Et Sektöründe Yapılan Suistimallere Karşı Tedbir Alıyor

Küle, ramazan öncesinde kırmızı et sektöründe artan şikayetlere dikkat çekerek, "Rekabet Kurumu, vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine ulaşabilmesi amacıyla üzerine düşeni yapacaktır" dedi. Kırmızı etin önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Küle, sektördeki fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Son yıllarda sektördeki fiyat artışlarını mercek altına aldıklarını belirten Küle, 2023'te yapılan bir soruşturma sonucunda piyasanın önde gelen üreticilerinden birine rekabete aykırı eylemlerinden dolayı yaklaşık 73 milyon lira idari para cezası verildiğini açıkladı.

Kirmiziet Min

Küle, ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte kırmızı et fiyatlarının yeniden gündeme geldiğini ifade ederek, Kurumlarına intikal eden şikayetlerde artış yaşandığını belirtti. Bu doğrultuda Kurumun, sektördeki faaliyetleri derinlemesine incelediğini ve önemli bulgulara ulaştığını aktardı.

Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı

Küle, sektörde faaliyet gösteren firmaları uyarmak için açıklamalarına şu şekilde devam etti: "En ufak bir suistimal tespitimiz halinde soruşturma açmak ve bu hataya düşen şirketlere cirolarının yüzde 10'una kadar öngörülen en ağır para cezasını vermekten çekinmeyeceğiz. Suni fiyat artışlarına müsamaha göstermeyecek, buna niyet eden teşebbüsler hakkında en ağır yaptırımları uygulayacağız."

Muhabir: BİROL SANCAK