TAKA Gazetesi seçim kervanı olarak Trabzon’un Of ilçesine konuk olduk. AK Partiden 2.dönem Belediye Başkanlığına aday gösterilen Salim Sarıalioğlu ile 5 yıllık icraatlarını ve hedeflerini konuştuk.
 
Sarıalioğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1994 sonrasında İstanbul’da gerçekleştirdiği belediyecilik hamlesini örnek aldıklarını söyleyerek, ‘Of ilçemiz gelişiyor ve değişiyor’ dedi. İşte Sarıalioğlu ile sohbetimizin ana başlıkları:

Ak Parti Hizmet Partisidir

TAKA Sayın Başkan 5 yıl görev yaptınız. Çok güzel bir çalışmanız oldu. Hizmetleri ve süreci sizden dinleyebilirmiyiz?


SALİM SARIALİOĞLU:
Öncelikle bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. TAKA Gazetesi çalışanları olarak hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Her ne kadar belediye başkanı kimliğimiz olsa da aynı zamanda bir siyasi hareketin bir siyasi partinin temsilcisi olarak burada bulunuyoruz. AK Parti iktidarı 17 yıl içerisinde Türkiye çok büyük değişim ve dönüşümler yaşadı. Bu değişim ve dönüşümler sayesinde ülkemiz insanı birçok kazanımlar elde etti. Şimdi bu kazanımlar kolay elde edilmedi. Büyük bir mücadele ve fedakarlıklar yapılarak  elde edildi. Her alanda sadece ekonomide değil; sağlıkta, ulaşımda, altyapıda ve insana dokunan bütün alanlarda bu değişimi ve dönüşümü birlikte yaşadık. Dolayısıyla buna eş değer olarak hem Trabzon’umuzu hem de Of’umuz bu değişim ve dönüşümden nasibini aldı. Burada geçtiğimiz dönemlerde başkanlık yapan, belediye meclis üyeliği yapan abilerime kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Bakanlarımız Sevgi Ve Desteğini Gördük

TAKA O  f çok güçlü siyasetçiler çıkardı başkan?

SALİM SARIALİOĞLU: Bakanlarımıza, milletvekillerimize şükranlarımı arz ediyorum. Hepsinin Of ve Trabzon sevdasını onlarla çalıştığımız her anda gördük, yaşadık. Önceden de burada bakanlık yapan, milletvekilliği yapan hemşehrilerimiz var. Allah hepsinden razı olsun, Ülkemize, Of’umuza, Trabzon’umuza çok büyük hizmetler verdiler.

Adım Adım Planladık Uyguladık



TAKA Sayın Başkan 5 yılı özetlermisiniz?

SALİM SARIALİOĞLU: Biz bu beş yıl içerisinde bir taraftan Of’umuza gerek altyapıda gerek altyapı ile alakalı neler yapabileceğimizi tek, tek planlayarak uygulamaya geçtik. 5 yıl içerisinde doğalgazın tamamını, enerji nakil hatlarımızın yüzde 95’lik kısmını ve içme suyunun yeni ishale hattımızın yüzde 75’lik kısmını tamamladık. Bir yandan altyapı devam ederken biten caddelerinde onarımını kaldırım düzenlemesini tamamladık. Bugün görmüş olduğunuz belediye meydanı ve hükümet konağı meydanı bunlardan sadece birkaçı. Yine Çarşıbaşı büyük cami diye ilçemizin merkezinde ki en büyük camimizin meydanı yoktu. Oraya da çok güzel bir meydan kazandırdık.

Altyapı’da Önemli Yatımlar Yapıldı



TAKA Sayın Sarıalioğlu asflat ve betonda da rekor kırdınız?

SALİM SARIALİOĞLU: Of’umuzun en eski caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi birinci kısım hemen onun paralelindeki orta sokak ve yalı sokak caddelerimizi trafiğe kapatmak kaydı ile oralarda da çok güzel kaldırım uygulamaları ve aydınlatmaları tamamladık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Altyapı bittikçe biz trafik mastır planımızı devreye koyacağız. Bunu İstanbul Büyükşehir Ulaşım A.Ş’ye yaptırmıştık. Hepsini birden hayata geçirmemiz mümkün değil çünkü bir tarafta Of’un 30 yıllık eskiyen altyapılarını yeniliyorsunuz. Dolayısıyla çok büyük yatırımlar bunlar. Asfalt ve beton olmayan mahalle yolumuz kalmadı.

Halkımız Destek Verdi Bizde Yaptık



TAKA Bunca hizmete rağmen sizi eleştiren var mı?

SALİM SARIALİOĞLU: Oflu hemşehrilerimizin bizlere olan inancı, desteği ve partimize vermiş oldukları oylar ile oldu. Bunlar onların sayesinde oldu. Biz bunu her defasında altını çizerek söylüyoruz. Hiçbir tanesini biz kendimize mal etmiyoruz. Teşkilatlarımız ile ilçe başkanlığımız ile çok uyumlu bir çalışma süreci geçirerek bütün projelerimiz ile alakalı Ankara’dan takip yaparak bu yatırımları Of’a kazandırmış olduk. Ama bizim burada en büyük dinamomuz Oflu hemşehrilerimiz oldu. Yani onların bize vermiş olduğu desteğin enerjisi ile biz o kapıları aşındırabildik.  Dolayısıyla bezen bir takım eleştiriler bizimde kulağımıza geliyor. Ne yaptı ki, ne kazandırdı diye. Sadece yapılanlar 450 Milyon Lira(Trilyon) Devam edenler ile birlikte 750 Milyon Lira.

Eski SSK’nın Yerine Jandarma Binası



TAKA Sayın Bakan Süleyman Soylu’nun jesti de var, yeni karakol binası?

SALİM SARIALİOĞLU: Şuan da yeni aldığımız haber. Eski SSK binasının olduğu yerde jandarma binası yapılacak ihale edildi. Geçtiğimiz ayın 19’unda 250 yıllık tarihi bir Çakıroğlu konağı vardı biz onu Bakanımız Süleyman beye bölgenin en büyük konağı olması vesilesi ile mutlaka tarihi açıdan yaşatılması, turizme kazandırılması gerektiğini ifade ettiğimizde hemen yatırım programına koydurdu, ihalesi de yapıldı.

Lise, Yurt, Spor Solunu Okul, Spor Kompleksi

TAKA Gençlik ve Spor adına da önemli hizmetler aldınız?

SALİM SARIALİOĞLU: İlçemizin doğusunda belediyemizin yapmış olduğu imar çalışmaları ile oraya güzel bir Anadolu Lisesi kazandırıldı. Devam eden yatırımlar arasında eğitim alanında bir çok yatırım var. Okul binası tamamlandı. Hemen yine merkezde imam hatip ortaokul binası tamamlandı. İş adamlarımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Of’umuza çok güzel 150 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırdık. Yaklaşık 15 Milyon tutarında bir yurt. İlçe emniyet binasından tutun,  hükümet konağı, belediye binası, sosyal güvenlik kurumu hizmet binası, gençlik merkezi, yüzme havuzu, spor kompleksinin birinci etabı olan ilçemizin dahilinde olan stadyumu. Spor salonu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Of’umuza kazandırılan Fen Lisesi ve kız öğrenci yurdu. Biz diyoruz ki bu yatırımları Oflular ile yaptık. Of’un desteği ile AK Parti yaptı, belediye yaptı. Bunların yapılabilmesi için belli bir alt yapı olması lazım, takip edilmesi lazım, yatırım programlarına konulması lazım. Arsa olmazsa hiç birini yapamıyorsunuz. Bizim bu bölgede arsa sorunu var, bunu biliyoruz. Devlet bu yatırımlar için arsalara kamulaştırma bedeli ödemiyor. İşte belediye olarak bu arsaların teminini sağladık, projelerin takibini yaptık. Hizmete devam.



184 Yataklı Hastane Yapılıyor

TAKA Yeni hastane yapılıyor, eski hastane yıkıldığında orada ne planlıyorsunuz?

SALİM SARIALİOĞLU: Bütün bunları topladığınız da belki de daha fazlası çıkacak. Of eğitimde de sağlıkta da, ulaşımda da hepimizin arzuladığı, hepimizin daha rahat yaşadığı, yaşayabileceği günlere adım adım yaklaşıyor. Sağlık alanında 184 yataklı bir hastanemiz şuanda devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bir takım sıkıntılardan dolayı müteahhit işi yavaşlatmıştı. Ama geçtiğimiz hafta hem bizi ziyaret etti. Hem de bakanımızın mitinginde kendisini bakanımız ile tanıştırarak bakanımıza söz vermesini istedim. Planlanan süre içerisinde inşaatımız bitecek. Eski hastanemizin olduğu alanı yıkacağız. Altında güzel bir otopark yapacağız. Haftanın bir günü kapalı Pazar yeri, diğer günlerde kadınlar için bir Pazar yeri olacak.

Trafik Problemi Çözülecek

TAKA Sayın Başkan Ofta trafik sorunu gözle görülüyor, önlem alacak mısınız?

SALİM SARIALİOĞLU: Şehrimizin içinde eski terminal yerinin olduğu alanın projesi hazır Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte yeni dönemde hayata geçireceğiz. 2 projeyi de kendisi ile paylaşmış durumdayım. Eski hastanenin olduğu alan 6 dönüm. Oranın üstünü de millet bahçesi yapacağız. Mevcut terminal 4.5 dönüm. Onun da altında 2 kat otopark yapmak kaydı ile üzerinde bir kent meydanı oluşturacağız. Bunların projeleri ve her şeyi hazır. Ulaşım mastır planımızın da devreye girmesi ile bütün vatandaşlarımızın bildiği bir uygulama var. Belediye meydanının önündeki tek yön trafik uygulaması, bir taraf otopark olarak kullanılacak bir taraf tek yön trafik olarak kullanılacak. Dolayısıyla Of’umuz da trafik problemi, otopark problemi en aza indirilmiş olacak. Bir taraftan da kentsel yenileme adı altında projeler yapıp bir kısmını hibe kredi bir kısmı TKDK bir kısmını DOKA, bir kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, bir kısmı da İller Bankasından hibe kredi ile hayata geçirilecek. Bunlardan biri Atatürk Bulvarı, bir tanesi Sanayi Caddesi ve Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Caddesi. Caddenin etrafında ki bütün dış cepheleri yenileyeceğiz. Ekonomik, turizm ve görsel açıdan ilçemize katkı sunacak.

Belediyeciliği Cumhurbaşkanı’mızın da Öğrendik

TAKA Sayın başkan afişleriniz ilçeyi kapladı, Tayyip beyle fotoğrafınızda da güzel bir kompozisyon var?

SALİM SARIALİOĞLU: Biz AK Parti belediyesiyiz. Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Allah bu yolda ayağımıza taş değdirmesin. Yüreği halis olan yüreği temiz olan bütün insanlarımızın Rabbim yardımcısı olsun. Biz AK Parti belediyeciliğini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan 1994 yılında İstanbul’da yaptıkları ile öğrendik. Aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Belediyeciliği sadece hizmetler alanında değil, insana dokunan her alanda vatandaşlarımız ile birlikteyiz. Belediyecilik onun için gönül işi diyoruz. Belediye işi bizim işimiz.

Cumhur İttifakı Ruhu Yeni Doğmadı

TAKA Cumhur ittifakının Of’taki kenetlenmesi nasıl?

SALİM SARIALİOĞLU: Bunu anlamayanlar için bir hatırlatma yapmak istiyorum.  Bu topraklar bize 1071’de Alparslan’ın tekrar fethi ile vatan olmadı. Bu topraklar 7 bin yıllık kadim Anadolu medeniyetinin topraklarıdır. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Alparslan bu topraklara iş olsun diye gelmedi. Bu toprakların dedelerinin toprağı, emaneti olduğu için geri almaya geldi. Bu vatanı bize miras bıraktı. Biz şimdi mirasımıza sahip çıkmak için Cumhur İttifakı ile bu yoldayız. Bu ruh yeni doğmadı. Vardı ve ebediyete kadar devam edecek. Cumhur İttifakı Yenikapı’da tekrar perçinledi ve yoluna devam ediyor. Bizde bu yolda Hakka inananlar ile yürüyeceğiz ve inşallah inanıyor ve ümit ediyoruz ki bu kadrolar inşallah muvaffak olacak. 31 Mart akşamı hep birlikte tüm Türkiye olarak kutlayacağız.

Bizi Başka Türlü Yorumlar Yapılması Üzdü

TAKA Son mesajınızı da Yeni Zelanda ile ilgili almak istiyorum. Cuma günü Cami alçakta bir saldırıya uğradı. Neler söyleyeceksiniz sayın Başkan?

SALİM SARIALİOĞLU: Yeni Zelanda olayını yaşadık. Orada bir çok kardeşimiz şehit edildi. Allah hepsine rahmet etsin. Onlar Rablerine kavuştu. Cennetle müjdelenmişler. Rabbim bizleri de inşallah onların şefaatine nail eder. Burada üzücü olan ve yüreklerimizi parçalayan bir takım çevrelerin gerektiği kadar bu işi kınamayıp başka türlü yorumlar yapmasıydı. Halbu ki o katil, alçak hain 70 sayfalık bir yazı ile karşımıza çıktı. Bir maddesinde İstanbul’un batısından bizi Avrasya’ya kovacakları yazıyordu. Bu o alçağın aklı değil. Onu birileri yazdı. Bunun 18 Mart’ın arifesinde bir Cuma günü yapılması manidardır. Dolayısıyla beka meselesi ister istemez gündeme geliyor.