TFF ceza vermiş, yönetim mesajı alıp gereğini yapmış, taraftarlar ise Pasolig kuyruğu oluşturmuşlardı.

Stad dolmadı ama cezalı olan 11 bin taraftarın cezası yerde kalmadı. Onu diğer taraftarlar taşıdı.

Stadda güzel bir atmosfer oluştu.
Trabzonspor maçın başında dalga, dalga geliyordu.
Rodellega’nın karşı karşıya kaçırdığı ilk pozisyondan önceki hareketler neydi öyle.
Eski Barcelo gibiydiler!
Trabzonspor Alanyayı 3’lük yapabilirdi. Ancak futbol bu olmayınca olmuyor işte.
Maç içinde onlarca aksiyona girdi Trabzonspor.
Okay 20 top kazandı ve yıldızlaştı.
Fakat sonuç 0-0’dı.
Maç sonrasında Fatih Mahallesi Durak Lokantasındaki fanatik Şafak Birinci yanıma yaklaştı.
İnanmıştı, 17’de 17 olacağına.
‘Olmadı Yusuf abi’ dedi.
En iyi Trabzonsporlu kim derseniz onu gösteririm.
Masum, temiz bir genç o.
Tek derdi Trabzonspor’un kazanması.
Trabzonspor’dan almak değil vermek için var.
Lokantadan aldığı haftalığı formaya ve bilete yatırdı.
Hemde 25’li yaşlarda.
Trabzonspor’u böyle taraftar grupları kurtaracak.

Nizamettin Algan Futbolu Neden Bıraktı?
Kuyumcuların Berberi Yahya Köksal’ın dükkanındayız. Nizamettin abi de geldi. Sohbet ettik. Cevat Ocak’ın Şamil Ekinci kitabından açıldı. Sonra da Yahya kendisine ilginç bir soru sordu, ‘Abi sen futbol oynadın mı?’
Nizamettin ağabey anlattı: ‘İstanbul’da okurken amatör olarak okul takımının ligdeki takımında oynadım. 1957’de Trabzon’a döndüm. Sebahattin Kundupoğlu beni İdmanocağına aldı. İdmana gittim. Sebahattin Canoğlu ile İhsan idmanda kavga ettiler. Sonra küfürleştiler. Bunun üzerine futbolu bırakmaya karar verdim. Kemal Cirav İdmangücü başkanı idi, beni Hakem komitesine aldı ve futbolla ilişkimiz böyle devam etti.’
6-0’lık Maçtı
Trabzonspor Teknik Patronu Ersun Yanal ilk idmanda gol çalışması yaptırmış. Rodellega üzerinde durmuş. Belli ki Konya’da da Rodellega maça ilk 11’de başlayacak isim olacak. Rodellega kötü mü idi? Asla kötü değildi. Pozisyonlar buldu ama olmadı. Kaleci Haydar ne diyor, ‘Şans, sol tarafıma vuracağını hissettim ve oraya atladım.’
Trabzonspor Alanya maçı 6-1’lik maçtı ama 0-0 bitti. Zaten futbol böyle bir olay. Kendi de, rengi de farklı

Yusuf Mu Bero Mu?
Maç kritiğinde Bero ile ilgili ‘Bir alt ligin oyuncusu’ değerlendirmem ilgi çekti. Birçok okurum aradı ve ‘Bizim düşüncelerimize tercüman oldun’ dedi. Bero şu anda Trabzonspor’un oyuncusu değil. Yusuf  Erdoğan’ın yedek beklediği bir takımda Ersun hocanın onu tercih etmesini de son derece ilginç buldum. Üzüldüğüm şu, Trabzonspor tam başını almış gidiyor ve kritik maçı çeviremiyor.

2 Adım Daha Atsa!
Geleceğin İbrahimoviç’i kadar kaliteli bir oyuncu olacak olan Yusuf  Yazıcı, 2 maçta da benzer pozisyonları yaşıyor. Ceza sahasının içinde topu iyi takip ediyor ama iyi vuruş yapamıyor. Bir adım daha atıp öyle vursa sonuç alabilecek. Yusuf Yazıcı biraz daha kendini geliştirmeli biraz daha güç toplamalı. Ama kenisinde ısrar edilmeli. Rodellega’nın karşı karşıya kaçırdığı pozisyondaki hareketi çok farklı idi.

Muhteşem Bir Müze Daha
Trabzon bir tarih ve sanat kentidir. Nice sanatçıları bağrından çıkarmıştır. Bunun gereği olarak da yeterince müzemiz yoktu. Trabzon ard arda müzelere kavuştu. Kostaki konağının müze olmasının ardından Trabzon tarih müzesini Ortahisar Belediyesi açtı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir müzesini hizmete soktu. Çok önemli eserlerin bulunduğu müzenin hayırlı olmasını diliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Oltan ailesini ve bağışçıları. TGC yönetim kurulu üyesi Cansel hanımı da  bağışlarından ötürü kutluyorum.

BİRAZ DA NOSTALJİ
1-Bu fotoğrafı Zeki Kurt paylaştı. Adnan Demir de sol başta. Trabzon’da Genç karma. Arsinspor’dan Fatih, İdmanocağından Nurettin Kural, Mulik, Trabzonspor’dan Hami Mandıralı Yalısspor’dan Sultan, İdmangücünden İbrahim, İsmail Sungur ve Ali. Zeki Kurt ve Hami Mandıralı’nın ağabeyi.
2-YSE, Necmiati ve Gençlerbirliği’nin efsane açık oyuncularından Kibar Kurnaz. Şimdi Kalkınmada mükemmel bir tesisi var. Eğer bugün et yiyeceğim diyen varsa mutlaka Kibara uğrasın. Hem afiyetle yesin hem de nostalji yapsın.