Beşiktaş maçında görüldü ki Trabzonspor’un kadrosu iyi. Ama yeterli değil. Beşiktaş bizden bir, iki kumaş daha iyi ve şampiyonluğa gidiyor.
 
Trabzonspor şampiyon bir kadro için çok çalışması lazım. Şampiyon kadro ile ilgili biraz fikir cimnastiği yapalım.
 
Trabzonspor’un kaleci sorunu yok. Kalecilerimiz 10 numara değil. Ama Onur ikinci yarının en iyilerinden birisi.
 
Sağ kenarda Pereira. Şampiyon takımın beki.
 
Durica bir sezon daha idare edebilir mi?
 
Atiba’ya o kafayı vurdurduğunda biraz tereddüt oluşturdu ama bir aksiyon adamı olabilir.
Peki Uğur? Yeni dönemde Uğur’un yanına sol stoper lazım. Egemen’in Bursaspor’dan Trabzonspor’a geldiği ilk yılını düşünün, öyle biri. Devam edelim. Sol kenarda Mas ve Mustafa Akbaş. O bölgeye ikisi yeter. Devam edelim. Okay Yazıcı, 50.yıl şampiyonluk kadrosunda banko oynayabilir mi? Son maçlardaki formu ile evet.
 
Onazi. Teknik patron Ersun hocayı ligin iknci yarısında mutlu etti.
 
Trabzonspor’un orta alana Ünal Karaman ya da Şifo Mehmet gibi delip gidecek bir oyuncu alması gerek. Yusuf Yazıcı her geçen gün üzerine koyan biri. Olcay olmazsa olmazımız.
Yusuf  Erdoğan çok kaçırıyor ama Trabzonspor’un kadrosunda olmalı.
 
N’Doye, Rodallega ve Castillo. Üçü de kadroda tutulacak ve tek bir takviye daha yapılacak.
O da fırsatçı golcü.
 
Ceza sahasının içinde top gidip onu bulacak. Tanju Çolak gibi!
Böyle bir kadro ile Trabzonspor 50. yılda Şampiyon olabilir.
 
Eto’o Ve Sakib
 
Trabzonspor bu hafta Antalya ile oynayacak. Eto’o önemli bir isim. Trabzonspor’a karşı ne kadar üretgen olacağını bilemiyorum ama şampiyon kadroda olabilir. Eto’o da gerekli. N’Doye’nin piyasası varken satılıp Eto’o alınabilir. Yine Antalya’nın sağ kenar oyuncusu Sakıb da Trabzonspor’un izlemesi gereken isimlerden birisi.
 
Başkan Kararlı Gidiyor
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharem Usta hem saha sonuçları anlamında hem de ekonomik olarak kulübü iyi toparladı. Güzel mesajlar verdi, bunların yansımalarını aldı ve Trabzonspor’u da ciddi bir rahatlığa kavuşturdu.
 
Şimdi sorulan soru şu; Başkan ekibini yenilemeli mi? İçeride tartışma var. Ancak Trabzonspor yeni bir seçime doğru yol almaya kalktı mı, büyük tartışmalar olacak. O tartışmalar bugün hem kulüpte hem de takım içinde oluşturulan havayı bozacak. O nedenle sezon bitiyor ve yeni bir kongre gereksiz. Enerjimiz varsa transfere harcayalım.
 
Başarılar
 
Arsinspor çok zor fikstürden geldi işi 3.Lige çıkma final maçına kadar götürdü. Rakibi ise Güzelordu takımı. Orduspor’un ağırdan, ağırdan futbol sahalarından ayrılmasının hüznünü sevince çevirmek istiyor. Ankara’da yapılacak olan final müsabakasında Arsinspor ve Ordu’nun seyirci kitlesi de olacak. Arsinspor’da yönetim, teknik kadro ve oyuncular büyük fedakarlık gösterdiler. En büyük fedakarlık ise taraftardan geldi. Ankara’dan da şampiyon dönerlerse Arsinspor 3.Lig’de kalıcı olur. Başarılar diliyorum.
 
Her Şey Futbol Değil!
 
Bulgaristan'da yapılan Tekvando 7. Avrupa Ümitler Şampiyonasında ay-yıldızlı formayı giyen Deniz Dağdelen, Avrupa ikinciliğini elde ederek gümüş madalya ile yurda döndü. Haziran'da bu kez Dünya Büyükler Şampiyonasında milli formayla madalya için mindere çıkacak olan genç sporcu Deniz, antrenörü Rasim Bekar ile birlikte uyumlu bir çalışma programı dahilinde dünya şampiyonasına hazırlandığını ve madalya hedefini mutlaka gerçekleştireceğini söyledi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Deniz'in son derece yetenekli ve başarılı bir sporcu olduğuna dikkat çekti. Öztürk, "Bu tür sporcular nadir çıkıyor. Okuduğu okuldan çalışacağı salona ve diğer imkanlara kadar herkesin el birliği ile bu gençlere sahip çıkması gerekir.  Ben Deniz'i geleceğin olimpiyat şampiyonu olarak görüyorum. Zaten otoriteler de aynı görüşte" dedi. Bende şunu söylüyorum, Trabzon’da her şey futbol değil.

Komple Gazeteci
 
Gazetecilikte uzmanlaşmak güzeldir ama Anadolu’da çok yönlü olmakta ayrıcalıktır. Trabzon’un çok yönlü gazetcilerinden birisi de Ahmet Kayacık’tır.
 
Kayacık, Karadeniz Gazetesi’nde işe başladığı ilk yıllarda seri röportajlar yaptı, kan davalarını inceledi. Bir ara Spor müdürlüğünü üstlendi. Sonra Hürriyet’te spor muhabirliğini gerçekleştirdi.
Foto muhabiri olarak çalıştı. Sonrasında televizyoncu olarak NTV’nin yıllarca bölge müdürlüğünü yaptı. Haber nerede ise kameramanı Abidin Kama ile orada oldu. Kayacık yaşama veda etti, Abidin de meslekten uzaklaştı.
 
Kayacık’ın 3.ölüm yıldönümü. Trabzon ve Giresun basının başı sağolsun.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Haydar Ağabeyin Anısına
 
Futbolcuların kaderleri anlıktır. Benim de İdmanocağı’ndaki kaderim anlık oldu. 1985 yılının Ağustos ayı. Trabzon’da şampiyon olan İdmanocağı Genç takımı grup müsabakalarında Elazığ’da Rizespor ile karşılaşıyor. Rizespor 1-0 önde. İdmanocağı golle burun buruna. Top önümden geçiyor ve kaleye gönderemiyorum, gol kaçıyor ve kaybediyoruz. Eleniyoruz. Trabzonspor’un otobosü ile gitmişiz gruba. Otobüsün içi cenaze evi gibi. Başkanımız Haydar Yılmaz beni teselli ediyor. ‘Bunlar futbolda var’ diyor. Muharrem Arz ve Suavi Kaptan ise son derece kızgınlar. Kızgınlıklarıyla kalmıyorlar bizi Trabzon Fenerbahçe’ye iki takım eşofman karşılığı veriyorlar.
 
Haydar Yılmaz her zaman önce insanım dedi. Mekanı cennet olsun yiğit adam. Ve Suavi Kaptan. Bıyıkları ile adam asılır denir ya öyleydi. Onlarca insan yetiştirdi. Allah rahmet etsin.