24 yaşındaki S.A., komşusu Şenol D.'nin iftara gitmesini fırsat bilerek plan yaptı. Komşusunun evinden çıkmasını bekleyen S.A., önceden anahtarın saklandığı yeri öğrenmişti. İftar vaktinde anahtarı alarak komşunun evine giren S.A., elbise dolabından çeşitli ziynet eşyaları, para ve senet çaldı. Şenol D., evine döndüğünde hırsızlığı fark ederek polise şikayetçi oldu.

Ordu'da Çiftçi Çift, Hibe Desteğiyle Kurdukları Çilek Serasında Yüksek Verim Hedefliyor Ordu'da Çiftçi Çift, Hibe Desteğiyle Kurdukları Çilek Serasında Yüksek Verim Hedefliyor

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayı araştırmaya başladı. Şüpheli davranışlarından dolayı S.A.'yı takibe aldılar ve onu kuyumcuda altınları bozdururken yakaladılar. S.A., ifadesinde komşusunun evden çıktığını takip ettiğini, anahtarı saklandığı yerden alarak eve girdiğini ve çeşitli ziynet eşyalarını çaldığını itiraf etti.

Polis, yaptığı araştırma sonucunda S.A.'nın çaldığı altınları bozdurduğunu ve parayla bir araba satın aldığını tespit etti. Aldığı aracı ve kalan parayı da arkadaşı üzerine sattığını belirledi. Çalıntı altınlarla alınan araç ve para polis tarafından ele geçirilirken, elde edilen para Şenol D.'ye teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. S.A., polis tarafından gözaltına alındı ve hırsızlık suçundan yargılanacak. Bu olay, komşuluk ilişkilerinde güvenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
 

Editör: Birol Sancak