Trabzon’da yarın sabah 07.00’de başlayacak oy kullanma 16.00’da sona erecek. TAKA Gazetesi ve www.takagazete.com.tr olarak seçim sürecini analiz ettik.

Seçimlerle ilgili tüm ayrıntılar, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerle ilgili yayın yasaklarını kaldırmasının ardından www.takagazete.com.tr’de canlı olarak yayınlanacak. Takip edebilirsiniz.

VALİ YILDIRIM ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü organizasyonunda “Meyve Fidanı Aşılama” etkinliği düzenlendi. Orman Bölge Müdürlüğü Kampüsü önünde gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz ve diğer ilgililer katıldı. Etkinlik kapsamında teorik ve uygulamalı eğitim verilirken, Vali Yıldırım, fidan aşılama eğitimi hakkında görevlilerden bilgi aldı. Vali Yıldırım program sırasında belirlenen alanda öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Çocuklarla fidan dikmenin, ağaçların ve ormanların önemi hakkında bir süre sohbet etti.  Ardından Vali Yıldırım, çocuklarla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

TARİHE IŞIK TUTACAK

Giresun Belediyesi Kültür Yayınları bünyesinde, “Giresun’un Sözlü Tarihi Cumhuriyet Döneminde Şehir ve İnsan” başlıklı 3 ciltlik eserin tanıtım lansmanı yapıldı. Giresun’un tarihini ele alan eserin tanıtım lansmanı Giresun Belediyesi Düşünce Okulu’nda gerçekleşti. Giresun Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Bakırcı’nın yürütücüsü olduğu ve yine Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu’nun genel koordinatörlüğünü yürüttüğü “Giresun’un Sözlü Tarihi; Cumhuriyet Döneminde Şehir ve İnsan” başlılığıyla üç cilt olarak Giresun Belediyesi tarafından bastırıldı. Tanıtım lansmanına; Giresun Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Belediye Kültür Yayınları Şefi Ali Murat Yılmaz, projenin danışma kurulunda yer alan Nafiz Uğur Karaibrahimoğlu, Tuncer Dervişoğlu, Güray Kubilay Yaman, Hüseyin Gazi Menteşeoğlu gibi isimlerin yanında Dr. Ruşen Topallı, Dr. Çetin Arslan, Giresun İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Cemalettin Aydınoğlu, Giresun Üniversitesi’nden akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katılım sağladı.
 

EĞİTİM VERİLDİ

Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) Şube Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerine 'Tabiatı Koruma ve Biyoçeşitliliğin Önemi' konularında eğitim verildi. Maden, TOBB Örence, Taht, Adabaşı, MEV Konursu, Arpalı Şehit Fatih Kostik ve Akşar Genç Osman Ortaokullarında verilen eğitimlerde biyoçeşitliliğin önemi, doğal kaynakların korunması, doğal kaynaklar nasıl, ne şekilde korunur, tabiat turizminin faydaları nelerdir gibi konular ele alındı. Ayrıca eğitimde, biyokaçakçılıkla mücadele konuları da anlatıldı. Görsel ve işitmeyle ilgili materyallerle desteklenen eğitimde, eğitimi veren personellerce, çevrenin ve doğanın korunmasında herkese önemli görevler düştüğü hatırlatıldı. Sunumun sonunda öğrenciler konuyla alakalı merak ettiği sorularını yönelttiler. Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından eğitim sona erdi.
 

VATANDAŞLARI ASLA YALNIZ BIRAKMIYOR

Herşey Kuzguncuk İçin Herşey Kuzguncuk İçin

Ordu Valisi Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan ailelere yaptığı ziyaretlere bugün de devam etti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan ve Müdür Yardımcısı Gülhatun Şanlı Özkan’ın da eşlik ettiği ziyaretler kapsamında bugün şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra engelli bir vatandaşımız ziyaret edildi. Ziyaretlerine ilk olarak 7.12.1976 yılında İstanbul ilinde görevi esnasında yasa dışı terör örgütleriyle girilen çatışmada şehit olan Polis Memuru Aydın Güler’in eşi Sevim Güler’i ziyaret ederek başlayan Vali Erol, şehit eşimizin sağlık durumu hakkında bilgi alarak hal ve hatırını sordu. Ailenin taleplerini dinleyen Vali Muammer Erol, şehit eşi Sevim Güler ile bir süre sohbet etti. Bir sonraki ziyaretini 19.09.2017 tarihinde Siirt ili Baykan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda yaralanan Gazi Emrah Kılıç’a gerçekleştiren Vali Erol, gazimiz ve ailesiyle bir süre sohbet ederek, sağlık ve ekonomik durumları hakkında bilgi aldı.

“BAŞKALARININ İYİLİĞİNE ADANMIŞ BİR ÖMÜR”

Artvin Valisi Cengiz Ünsal’ın eşi Yasemin Ünsal, Artvin’de Gönül Elçileri ile iftar programında bir araya geldi. Ünsal, 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Gönül Elçileri” Projesi kapsamında hayata geçirilen koruyucu aile sistemini daha da güçlendirmek ve bu örnek uygulamanın kurduğu gönül köprülerine dikkat çekmek için Artvin’de koruyucu ailelerimiz ve sevgili çocuklarımızla iftar sofrasında buluştu. Ünsal; “Ülkemizde son 21 yılda sosyal hizmetler alanında yapılan önemli çalışmalardan biri de Gönül Elçileri Projesidir. Başkalarının iyiliğine adanmış bir ömür, insanın kendisine verebileceği en büyük armağandır. Koruyucu aile olmayı seçen birbirinden değerli anne ve babalarımızı yürekten takdir ediyor, yavrularımızı sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.

ÖZTÜRK’E TEBRİKLER

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Erdoğdu İlkoluku birinci sınıf öğrencisi Yusuf Eymen Öztürk, büyük bir başarıya imza attı. Okulda birinci sınıflar arası düzenlenen İstiklal Marşımızı en güzel okuma yarışmasında birinci olan Öztürk, başarı belgesi ve hediyesini öğretmeninden teslim aldı. Öztürk’ü bizlerde İstiklal Marşımızı çok güzel okuduğu için tebrik ediyoruz.

Editör: Ayşe Sancak