Trabzonspor Kulübü ekonomik olarak çok zor durumda.
Doğru, bu böyle gitmez ve her gün de Berat Albayrak beyin kapısına gidilmez.
Berat Albayrak Trabzonsporludur ama Türkiye’deki tüm kulüplerin Maliye Bakanıdır.
Şimdi krizden çıkış için Yusuf Yazıcı ile birlikte Abdulkadir Ömür’ün, ikisinin birden satışı gündemde.
Doğru 50 milyon avro Trabzonspor’u rahatlatacak bir kaynak.
Ancak şunu unutmamak lazım.
Her takımın bir simge ismi vardır.

Bir Messi Barcelona kulübünü tek başına bakıyor ve kendisi de milyonlarca avro para kazanıyor.
Önceki akşam Liverpool’a 2 gol birden attı, 600 gol sınırını aştı.
Ve halen 300 milyon avroluk bir bonservis bedeli mevcut.
Trabzonspor gelecek sezon için Yusuf Yazıcı veya Abdulkadir Ömür’den birini tutmalı ve birini satmalı.
Abdulkadir Ömür’den bir Messi olur mu?
Neden olmasın?
Ancak sadece futbol idmanı ile olmaz.
Abdulkadir Ömür’e yüzme programları uygulanmalı.
Basketbol oynatılmalı, atletizm çalışması yaptırılmalı.
Çabukluk ve güçlenme imdanlarına ağırlık verilmeli.
Yusuf  Yazıcı olgunlaştı. Satılırsa yerine Türkiye’yi tarayıp yeni biri isim monte edilebilir.
Son sözüm şu, gönlum arzu eder ki, Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür ve Sosa üçlüsü ile Ekuban, Nwkame ve Rodellega üçlüsü bozulmasın. Kalemiz sağlam. Diğer yerlere yeni alternatifler bul ve şampiyon ol.

ÜNAL HOCA VE BOŞ MUKAVELE


Ünal Karaman boş mukaveleye imza atmış.
Ona yakışan budur.
Fubolculuğunda da hep karakterini ortaya koydu.
Onu istemeyenler var mı, var.
Kimler mi?
Menejerler.

VOLKAN BUNU NEDEN YAPAR?

Trabzonspor’a racon kesmeye kalkan Volkan Demirel Ali Koç dahil herkese
tavır koydu. Peki kulüpten gönderilebildi mi?
Gönderilemedi.

Fenerbahçe’de oynamadan milyonlarca avro para kazanırsan bir yere oynayacaksın. Volkan da tribünlere oynuyor.
Ama bu kez baltayı taşa vurdu. Hem Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’dan hem de Başkan Ahmet Ağaoğlu’ndan aldığı cevaplar ona yetti.

1461 VE YÖNETİMİ

İçerdeki son maçında hakem kararı ile mağlup olan 1461 Trabzon, Kocaeli Deplasmanına çıkıyor. Ligde kalması için mutlaka yenmesi lazım. Kocaelispor da 1461’i yenmek istiyor ki Gölcükspor ligde kalsın! Gölcükspor ise deplasmanda Bağcılar ile oynuyor.

Bir taraftan da Cizre’den gelecek haber merak ediliyor. 1461’in ligde kalması biraz mucuze. 1461 futbol takımının  Başkanı Haluk Şahin ve yönetimi takımı ligde tutmak için büyük mücadele verdi. Ama gizli bir gücü aşamadılar. Yönetim kurulu üyelerini yakınen tanıyorum. Aziz Bahadır, Murat Barçın yemedi oyunculara yedirdiler, destek oldular ve güzel bir birliktelik sergilediler. 1461’in ligde kalması için çok çalıştılar fakat o derin gücü aşamadılar. Acaba Haluk Şahin ve ekibinin başarısız olması için çalışanlar içerde mi? Olur mu, olur. Bu şehirde herşeyi yaşayarak test etmiş biriyim.

KARAGÜCÜ AİLESİ BULUŞTU

1983’ten 1990’lı yıllara kadar Malatya 2.Ordu Karagücü’nde futbol, basketbol ve güreş sporunu yapanlar her yıl İstanbul’da buluşuyorlar. Bu buluşmanın fitilini Karagücü futbol takımının kaptanı Trabzon-Araklı-Pervane mahallesinden Hasan Aslandağ kardeşim ateşledi. Arkasından Çengelköy Seval pastanelerinin sahibi Rizeli Mustafa Pelit destek verdi, Karagücü’nün araç Kaptanı  Tekirdağ’lı Faik Güler ile Rize Ardeşenli olup Sarıyer’de oturan Hasan Altay ise itici güç oldular.

Önce Watsap grubu genişledi sonra mini buluşmalar İstanbul’da gerçekleştirildi. 3 yıl önce Sarıyer Rumelikavağı spor kulübünün tesislerinde büyük buluşma başladı. Her yıl aile biraz daha büyüdü. Geçen yıl ki buşulmaya efsane komutan Ahmet Sarıyer Yüzbaşı da katıldı. Bu yıl ise Karagücü’nün simge isimleri Gönüllü ve Süleyman Astsubay da geldi. Müthiş bir buluşma oldu. Sabah kahvaltısı, boğaz buluşması, gezintiler ve ödül töreni. Hasan Aslandağ kaptanın hazırladığı plaketler emeği geçenlere tek, tek dağıtılırken bzilerde Karagücü ailesinde bulunmamız  hem de gazete haberlerini yapmamız sebebiyle ödüle layık görüldük. Ödülü İstanbul’da iki Trabzonlu Ahmet Baykan kardeşim verdi, Bedir Sağuer kardeşim aldı ve gazetede bize takdim etti. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu büyük ailenin içinde yer alan tüm arkadaşlarıma sağlıklı nice günler diliyorum. Hayırlı ramazanlar Karagücü.

BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Kalfaoğlu Efsanesi


Halil İbrahim Kalfaoğlu Trabzon’da aralıksız 20 yıl TESOB Başkanlığı yaptı. Hiç kimseye Eyvallah demedi. Bugün kimsenin yapamadığını yapar iktidarları yeri geldiğinde yerden yere vururdu. Yukarıdaki fotoğrafa bakın. TESOB Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu 28 Şubat’ın en sert döneminde  Belediyenin balkonundan Trabzonlulara seslenen Recep Tayyip Erdoğan’a plaket veriyor. Asım Aykan arkada, Mazhar Yıldırımhan solda elinde mikrofon var. Arkada ise Resul Şahin, Erol Aydın ve Devlet Sert. Omuzu görünen isim ise Orhan Kahveci.