"Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" adlı film, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın merkez binasında düzenlenen özel bir etkinlikle gösterime sunuldu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen film gösterimine, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın, kardeşi Atıf Aybars Yalçın, filmin senaristlerinden Uğur Kılıç, yapımcısı İsmail Demir, oyuncusu Necip Karakaya ile eğitim fakültelerinde öğrenim gören 600 genç katıldı.

Bakan Bak, film öncesi yaptığı konuşmasında, "Bu toprakları düşmana yar etmeyen kahramanların torunları bugün de canından geçiyor ama bayrağı yere düşürmüyor. Bizler huzur ve güven içerisinde yaşayalım, al bayrağımız göklerde dalgalansın diye. Gül bahçesine yürürcesine şehadete yürüyen kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum. Atandığı zaman kendisine 'Gitme' diyenlere, 'Ben gitmezsem, kim gidecek?' diye koşa koşa çocuklara gitti aslan yürekli Aybüke. Böylesine cesur duruş, vatanperverlik tarih boyunca unutulmayacak. Aybüke'mize kıyanlar bir şeyi hesap edemedi. 85 milyonun gönlünde boy veren gelincik çiçeğidir Aybüke, bizim en onurlu hikayelerimizden birisidir. Onun hayallerini yaşatmak, hikayesini yaşatmak boynumuzun borcudur." dedi.

1A88Ca4C 7186 49Ec B1C1 D73Babd1Df9C

Ankara Başkent Trabzon Günleri’nde hafta sonunda büyük yoğunluk yaşanıyor Ankara Başkent Trabzon Günleri’nde hafta sonunda büyük yoğunluk yaşanıyor

Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce filmin galasına katıldığını hatırlatarak, gençlere Aybüke Yalçın'ın hikayesini aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Terörle mücadeleyi vurgulayan Bakan Bak, "Bu hain saldırının bizleri yıldırmasına izin vermeyeceğiz. Terörün her türlüsüyle savaşmaya devam edeceğiz. Ülkemizin böyle cesur gençleri olduğu sürece ne hikayeleri ne de kahramanlık destanları sona erecek. Nice Aybüke öğretmenler, Necmettin öğretmenler yetiştireceğiz. Ne mutlu ki bize, tarihini bilen, ders alan gençlerimiz var. Her birinizle gurur duyuyoruz. Tarih, aziz şehitlerimizin bıraktığı şeref sayfalarıdır. Teröre geçit vermeyeceğimizi birlik olarak gösterin. Aybüke: Öğretmen Oldum Ben filmi bu gücü çok iyi bir şekilde anlatıyor." şeklinde konuştu.

27099Cb4 17D8 4B63 86B9 093E0C55D309

Bakan Bak'ın ardından film gösterimi başladı. Gençlik ve Spor Bakanı, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın, kardeşi Atıf Aybars Yalçın, filmin senaristlerinden Uğur Kılıç, yapımcısı İsmail Demir, oyuncusu Necip Karakaya'ya günün anısına plaket verdi. Bu film, Aybüke Yalçın gibi vatansever öğretmenlerin cesur hikayelerini ve fedakarlıklarını hatırlatmaya devam ediyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak