Programın açılışında konuşan Şahintaş, Araklı'nın bilinçlenmesine vesile olmayı temenni ederek sözlerine başladı. Halkın bilinçli olduğunu vurgulayan Şahintaş, geçmişte verilen vaatlerin tutulmadığını dile getirerek, halkın güveninin sarsıldığını ifade etti.


Araklı'nın nasıl yönetildiğine ve idare edildiğine dair çarpıcı tespitlerde bulunan Şahintaş, çevre sorunlarının Araklı halkını mahkûm ettiğini belirtti. Özellikle çöp sorununun çözümsüzlüğüne dikkat çeken Şahintaş, idarecilerin sorumluluklarını yerine getirmediğini dile getirdi.

Turup bölgesinde yaşanan mücadeleye değinen Şahintaş, halkın verdiği tepkilerin önemine vurgu yaparak, ilgili kurumların sözler vermesine rağmen sorunların çözülmediğini ifade etti.

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde

Programın en dikkat çeken noktalarından biri ise yapılan vaatlerin tutulmamasına yönelik eleştirilerdi. Şahintaş, halkın defalarca kandırıldığını ve yalanlara aldatıldığını belirtti.

Son olarak, Araklı halkına verilen ama tutulmayan koku giderme tesisi sözünün, bir yalandan ibaret olduğunu, bugün o sözü kendilerine hatırlatmak üzerine yalanlarının üzerine beton dökme merasimi yapacaklarını ifade eden Şahintaş, bu eylemin ironik olduğunu, simgesel bir önem taşıdığını belirtti. Halkın sorunlarına sahip çıkmak için bir araya gelmeye devam edeceklerini vurgulayan Şahintaş, Araklı'nın uyanışı için kararlılıkla mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Araklı'nın geleceği için umut dolu bir adım daha atıldı. Halk, sorunlarını çözmek için birlik ve dayanışma içinde hareket etmeye devam ediyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA