Sevgili okurlar, Notlarım birikti, maç skorundan ziyade Trabzonspor’un bugünü ve geleceği için yazacağım.
Önce Video Hakem sistemi VAR’dan başlayayım. Bu sistem çok önemli. Bu sistemde Anadolu takımları da şampiyon olabilir. Fenerin 10 puanda kalması bunun göstergesi.
Eğer Fenerin başında Aziz Yıldırım olsa bir de VAR sistemi olmasa Fener bu kadro ile birlikte lider idi!
Onun için VAR sistemine sahip çıkacağız ama hakkımızı da arayacağız. Galatasaray’ın aradığı gibi, Terim’in aradığı gibi.
Sevgili Trabzonsporlular,
Önümüzde 3 kritik maç var. Bursaspor, Malatya ve Fenerbahçe. Bırakın 9 puanı 7 puan al yine bu ligde varsın. Ama rakipler kaybettiğinde bizde bir panik hali başlıyor ve anlaşılır gibi değil.

AĞAOĞLU İLE DEVAM

Trabzonspor 2 Aralık tarihinde kongresini yapacak. Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu devam ediyor. Bazı arayışlar var, biliyorum. Hatta duyuyorum. Şenol Güneş’in CEO olarak takımın başına getirilmesi ve Ahmet Ağaoğlu döneminin 8 ayla sınırlandırılması gibi.
Derin Trabzonspor bunun için çalışma yapıyormuş. Ama çıkış bu değil. Eğer şu aşamada birkaç isim küstürülürse Trabzonspor çöker. Bunlar hem siyasetten hem de iş dünyasındandır diyorum.

DEVRE ARASI TRANSFERİ

Trabzonspor çok kritik maçları verdi. Alabileceği hatta fark yapabileceği maçları da. Ben Trabzonspor’un savunmasına güvenmiyorum.
Onun için devre arasında bir iki takviye şart. Bir savunmacı, bu sağ bek sol bek olur. Ancak alındığında işte o dedirtecek isim olacak.
Bir de Orta sahaya Okay’ın biraz daha çabuğunu alacaksın ve Şampiyonluğu da kovalayacaksın.

ABDULKADİR İYİ BAŞLADI

Trabzonspor Bursaspor maçının ilk yarısında sağ kenarı iyi kullandı.
Abdulkadir çok iyi oynadı. Pereria da ona ayak uydurmaya çalıştı. Olcay sahada yoktu. Burak ve Sosa’da bir parladı bir yokları oynadı. Burak yüzde 100 iki pozisyonu kaçırdı bir de penaltı verilmedi.

ÜNAL HOCA YANLIŞ YAPTI

Tamam Bursaspor 70’den sonra bastırdı, Burak ve Rodellega da atamadı. Ama bunun karşlığı Burak’ı, Rodellega’yı ve Abdulkadir’i oyundan almak mı? Ne yapacağı belli olmayan serseri mayın gibi dolaşan Kucka’yı koymak mı? Ünal hoca maçı kurtarayım diye düşündü anlıyorum ama böyle olmaz. 70’den sonra yersin bir atarsın 2 gol. Teknik direktörlük en zor anda risk alma işidir. Ünal hoca bunu yapamadı.