ANKARA’DA KARADENİZ LOBİSİ
 
Önce TBMM’ye uğradık. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile karşılaştık. Erbaş, çok özelliği olan, üstün niteliklere sahip bir parlamenter. Bürokrasiden tanıdığımız Erbaş’ın güzel özelliklerini başka bir yazımızda dile getireceğiz.
Plan Bütçe Komisyonu’nda, 2019 Bütçesi görüşmeleri vardı. Kamu Denetleme Kurumu’nun bütçesi görüşülüyordu. Parlamento deneyimi yüksek olan başkan Şeref Malkoç en önde yerini almıştı.
Şeref Malkoç’u 1982 yılında tanımıştık. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın yanında siyaset yapan, üstün niteliklere sahip, özü-sözü bir genç bir avukattı. Kişiliğinden, dik duruşundan, ilkelerinden, doğru bildiğini söylemekten hiç vaz geçmeyen politikacıdır.
Fazilet Partisi’nden iki dönem Trabzon milletvekili olarak parlamentoda bulundu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Devamında AK Partiye geçti. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı iken, TBMM’de milletvekillerin oylarıyla Kamu Denetleme Kurumu’nda Baş denetçi(Ombudsman) seçildi.
Salona girdiğimde Trabzon MilletvekiliSalih Cora konuşma yapıyordu. Cora, yükselen bir değer olarak parlamento tarihine geçecek. Az laf çok iş yapıyor... Çok çalışıyor. İçten, samimi, herkesin işine koşuyor. Bölge sorunlarını yakından takip ediyor. Kendilerini kutluyorum..
Muhalefet kulisinde; İyi Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs ile CHP Milletvekili Ahmet Kaya ile karşılaştık.
1980’den beri parlamentoyu takıp ediyorum. Yüzlerce milletvekilliyi tanıdım. Açıkça yazıyorum. Bu iki genç milletvekili, başarıları ile herkesi şaşırtacaklar. Bir Siyaset Bilimcisi olarak beni şaşırtmaya devam ediyorlar. Üstün nitelikleri, kıvrak zekâları, olaylara hâkimiyetleri   muhteşem..
*
Milli Eğitim Bakanlığına uğradık. Bakanlıkta Özel Kalem Müdürü Dr. Niyazi Kayakarşıladı. Kaya, çok sayıda kitap ve makalesi bulunan akademisyen, bürokrat, millî Eğitim camiasını tanıyan, bilen başarılı ,üstün niteliklere sahip bir hemşerimiz.
Bakan Yardımcısı İbrahim Er’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Er ailesi, Rize’de köklü, itibarlı, herkes tarafından sevilen, bilinen örnek ailedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kuzen olmalarına rağmen, ön plana hiç çıkmadılar, Hiçbir şaibeye karışmadılar. Aksine hâksiz yerde hep eleştirildiler. Bu eleştirilere cevap bile vermediler.
Bakan yardımcısı İbrahim Er’i Millî Eğitim Bakanlığı İlk Öğretim Genel Müdürlüğü döneminde tanımıştık. Akabinde Danıştay üyesi olarak başarılara  imza attı..Bu arada Danıştay Üyeleri Hayrettin Kadıoğlu ile Cevdet Malkoç’a iyi dileklerimizi sunuyoruz..
Bakan Ziya Selçuk ile birlikte gece gündüz çalışan Er, kapısı sonuna kadar açık, ön plana çıkmadan gizli, iş yapan güç olarak biliniyor. Bakan ve yardımcısından beklenti çok yüksek. Herkesin gözü Milli Eğitim’de..
*
Kenan İpek. Rizeli hemşerimizdir.…62 ve 63 hükümetlerde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü… Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı ile Ceza Evleri Genel müdürü olarak başarılara imza.
250 bin kişinin bulunduğu Cezaevlerindeki disiplin, İpek döneminde konulan sistemlere bağlı…Şimdi Yargıtay 12.Ceza Dairesi’nde üye. 15 Temmuz hain saldırısında, yargıyı harekete geçirip, hainlerin planlarını bozan yiğit Karadenizlidir.
Ateşten gömlek giyerek,15 Temmuz gecesinde Hakimevin’de operasyonu nasıl yönettiğini bilmeyen yok.  Uzun boyuna ve duruşuna uygun, adam gibi adamdır. Makamında ziyaret  ettik ve Rize’yi konuştuk.