İSKENDER GÜNEN (SABAH) Trabzonspor'un attığı ikinci gol, savunmanın ortasındaki Mendy ve Denswil birlikteliği ile geldi. 2-1 öne geçtikten sonra ise Enis'in rakibe yaptığı anlamsız hareket sonucu gördüğü kırmızı kartı yorumlamak çok zor. İkinci yarı 10 kişi kalan Trabzonspor'un attığı üçüncü golde ise yine Visca'nın payını unutmak mümkün değil. Bu maçta Trabzonspor adına öne çıkan yine Visca oldu. Sonuç; 2. maç için avantajlı skor ama oyun hiç de istenilen düzeyde değil.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Yüksek tempoda oynanan maçları koca bir devre on kişi sürdürmek zordur. Fiziksel ve zihinsel olarak son derece yıpratıcıdır. Ancak Trabzonspor öyle kritik bir anda üçüncü golü buldu ki, belki de turun şifresi oldu o son vuruş. Pepe’nin yoktan var ettiği pozisyon, gecenin en iyisi Visca’nın asisti ve Fountas’ın klas şutu. Hepsi üç saniyeye sığdı. Evet; Trabzonspor rövanş için avantaj sağladı. Ama bu maç özelinde takdir edilmesi gereken konu; on kişi ile takım savunmasını doğru yapması, baskıya direnç göstermesi ve kazanma isteğini hissettirmesi idi. Final yolundaki ikinci maçın en az dün geceki kadar zor geçeceğini söylemek yanlış olmaz sanırım.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Trabzonspor, Karagümrük'ü yenerek Türkiye Kupası finali için avantaj elde etti. Ancak öncelikle Enis Destan'a değineyim. Kayserispor lig maçında 1 gol atıp 1 asist yapmışsın, hocan Abdullah Avcı da Paul Onuachu gibi bir golcüyü yanında oturtarak seni sahaya sürmüş. Ancak sen ne yapıyorsun? 45. dakikada Ceccherini, Enis Destan ile girdiği ikili mücadelede ayağını Enis'in kafasına kadar kaldırıyor. Hakem Ali Şansalan faul veriyor. Sen neden öfkene yenik düşerek Ceccherini'ye kırmızı kartlık hareketini yapıyorsun? Ya 10 kişi kalan arkadaşların kaybetseydi ne olacaktı? Tamam gençsin ama bu konulara dikkat etmelisin. Bu hareketin affedilir gibi değil.

Trabzonspor'un Tek Golünü Atan Bardhi, Maç Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu Trabzonspor'un Tek Golünü Atan Bardhi, Maç Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Pozisyonlarına bağlı kalarak, 10 kişiyle zaman zaman 11 kişiden daha iyi savunma yapan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, bir kişi eksik olmanın dezavantajını maçın son bölümünde fiziksel olarak hissetti. Yine bir merkez koşusu takibindeki hata, Paoletti'nin golüyle Fatih Karagümrük'ü rövanş maçı için umutlandırdı. Takım arkadaşlarının özverisi, Enis Destan'ın amatörce hatasının bedelinin ağır olmasını önledi.

SEFACAN KONUKSEVER (FANATİK) 9. dakikada Pepe’nin kazandığı topta, Visca ile devam eden pozisyonu Fountas golle sonuçlandırdı. 2 farkı yakaladıktan sonra Bordo-Mavililer arkada daha sağlam kalmaya çalıştı. Rakibinin risk aldığı bölümlerde de iyi çıktı. En önemli nokta, bir kişi eksik olmasına rağmen ilk yarıya göre çok daha mücadeleci ve konsantre bir takım vardı. Fakat son 15 dakikalık bölümde bazı isimler fizik olarak çok düştü. Değişiklikler gecikince de Karagümrük skoru 3-2’ye getirip, en azından rövanş için umudunu sürdürdü. Sonuç olarak Trabzonspor oyun anlamında bazı bölümlerde sınıfta kalıp, defansif zaaflar yaşasa da kaliteli ayaklarıyla dün işi çözdü.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE) İki ayaklı maçta tek fark yeter mi? Tur henüz ortada. Biz kupaya Trabzonspor’un daha çok konsantre ve arzulu olacağını düşünüyorduk. Ligden çok daha yüksek bir performans bekliyorduk. Her ne kadar eksik kalsalar da iki ayaklı bir oyun olsa da Karagümrük’e çok pozisyon verdiler. Attıkları, kaçırdıkları, Uğurcan’ın çıkarttıkları; Trabzonspor adına çok düşündürücü. Abdullah Avcı bunu mutlaka analiz edecektir.

Muhabir: AYTEKİN AKAY