TÜFAD’ın düzenlediği “Gelişim Seminer’i” dün Kadir Özcan tesislerinde tamamlandı
 
Yoğun Katılım
 
Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Trabzon Şubesi tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen Gelişim Seminer’i dün tamamlandı. Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda Doçent Doktor Hamit Cihan ve TFF Eğitimcisi Mustafa Gülen’in verdiği eğitime Trabzonspor Futbol genel Koordinatörü Özkan Sümer, Trabzonspor Altyapı Sorumlusu Cahit Erdem ve antrenörler katıldı. Açılış konuşmasın ı yapan TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Hayri Tekelioğlu gerçekleştirilen seminerin özellikle de altyapı antrenörlerine yararlı olacağını dile getirdi.
 
Altyapı Vurgusu
 
Ardından altyapı konusunda açıklamalarda bulunan Cahit  Erdem, “Nerede görev yaparsak yapalım altyapıya çok önem vermeliyiz. Kulüpler zaman zaman idari yapılanmalarda farklı uygulamalar neticesinde dar boğaza düşebiliyor. Bu noktada da keşke altyapıya verseydik demeye başlıyoruz. Buna gerek yok. Biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. TÜFAD ve ASKF etle tırnak gibi olmak zorunda. Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir” ifadelerini kullandı.
 
Gerçeği Işık Edinin
 
Seminer öncesi son konuşmacı olarak söz verilen Özkan Sümer’de seminer öncesi antrenörlere adeta kısa bir gelişim dersi verdi. Seminerin zorunlu tutulmasına karşı olduğunu vurgulayan Sümer, “Ülkemizde özellikle de antrenörlük alanında bilgi yönünde çok kaygılarım var. Gelişme denilen olgu fark yaratmaktır, farkında olmaktır, ayrılıktır, aykırılıktır, aşırılıktır, bunların hepsini göze almaktır. Bunun aksi görüşü ise sıradanlıktır. Bu potansiyelin farkına varıp gereği şekilde insanlar kendi yolunu açma yönünde bir kararlılık ve yüreklilik göstermesi en saf dileğimdir. İsviçreli bilim adamı bu konuyu, “Bilgi, bütün bir şekilde bir insandan diğer bir insana iletilmez, insanları kendi bilgi ve anlayışlarını yapılandırmaları gerekir. Kendiniz kendinize ışık olun.. Kendinize yalnız ve yalnız gerçeği ışık edinin” diyerek sözlerini tamamladı
 
Editör: TE Bilisim