“Transfer kulübümüz için çok önemli. İhtiyacımız varsa mutlaka yapılacak ama mevcut oyuncuların maddi açıdan sıkıntısı varsa transfer yapmam.”

“Trabzonspor'da başarılı olursam devam ederim. 5 sene imza atsan ne olur? Sadece milli takıma ömür boyu atarım o ayrı!”

“Son 7 haftanın lideriyiz”

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında yakalanan çıkışı ve yarın oynanacak olan Bursaspor maçını değerlendiren Çalımbay, “Ligde iyi bir galibiyet serisi yakaladık. Tahminime göre de son 7 haftanın lideri durumundayız. Bu gidişat çok iyi ama önemli olan bunu sonuna kadar sürdürmek. 

“Yenilgiyi kabullenmeyen takım”

Kalan 2 maçı kazanmalıyız. Seriyi yakalarken burada en büyük pay sahibi futbolcuların arzusu ve isteği. En önemli faktörlerden biri de taraftardı. Hem içeride hem de deplasmanda bizi yalnız bırakmadılar. İyi bir takım oluşturduk. Yenilgiyi kabullenmeyen takım haline geldik. Gayet iyi şekilde sonuna kadar maçı bırakmıyoruz. Son maçta sonradan giren arkadaşların çok etkili olmaları bizi sevindirdi” diye konuştu.

“Futbolumuzun Üzerine Çıkmalıyız”

Bursaspor maçının önemine değinen Çalımbay, “Oynadığımız futbolun her maç üzerine çıkmalıyız. Her maç bizim için önemli. Her galibiyetin ardından sonraki maçın değeri arttı. Bursaspor maçının değeri inanılmaz arttı. Kader maçımız gibi bize yön verecek maç. Diğer maçlardan daha da öne çıktı. Bu maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarıma inanıyorum, güveniyorum. Onlar da maçın öneminin farkında. İnşallah taraftarımızın da desteğiyle bu maçtan alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim