Büyük Üzüntü Yaşıyorum 

Tek liste ile gidilen seçimde BaşkanAbiş Hopikoğlu, 94 oyla yeniden başkan seçildi.Son haftalarda yaşanan süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Hopikoğlu, “Trabzonspor kamuoyunu ve camiamızı hiç istemediğimiz halde de olsa gereksiz meşgul etmenin, kendi içimizde halledebileceğimiz olayları tüm Türkiye önünde yapmanın bir kere üzüntüsünü yaşıyorum” dedi. 

Öngörüyle Kesilebilecek Bir Bağ Değildir 

Futbol kulübüyle organik bağ olup olmadığı konusunda da açıklamalarda bulunan Hopikoğlu, “Ben yıllardır Trabzonspor’a olan sevgimden, bağlılığımdır hizmet yaptım. Önce rica üzerine elimizi taşın altına koyduk, sonra o el kol, gövde oldu ve şu anda her şeyimizle bu yükün ve sorumluluğun içindeyiz. Bunu bana hissettiren ve yaptıran tek şey Trabzonspor’un kendisidir. Her ne kadar sayın başkanımız ve arkadaşları bunu kabul etmese de Trabzonspor’u bütün olarak sevmeye, hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu nokta birilerinin ön görüsüyle kesilebilecek bir bağ değildir” dedi. 

Gecemizi Gündüze Kattık 

Yönetimle seçilen bütün yöneticilere saygı duymak zorunda olduklarını ifade eden Hopikoğlu, “Şu anda Trabzonspor Futbol Kulübü’nde yönetici olan ve basketin kuruluşunda emek sarf eden 5 arkadaşımız var. Bana bu kulübü devrettiklerinde; bu kulüp batıyor lütfen yardım edin dediğinde bu Kulübü’nün başkan yardımcılarıydılar. Kendilerine çok basit bir sorum var; Bana burayı teslim ederken, 52 milyon lira gibi basketbol dalında para bulmak konusunda gecemi gündüzümüze katarken şu anda bize reva görülen muameleyi hak ettik mi?” ifadelerini kullandı. 

Bağlılığımızın Kanıtıdır 

Trabzonspor’un kendilerine desteğinin olup olmayacağını bilmediğini ancak kendilerinin her fırsata desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Hopikoğlu, “Çıkıp birileri diyebilir ki ya siz ilk önce basketbolu halledin, bizim de cevabımız şu olur evet biz basketbolu şu anda hiç kimsenin önemsemediği, görmezden geldiği halde 52 milyon TL faaliyet dışı gelir elde ettik. Bunun 10 küsur milyonu benim cebimden karşılanmak üzere, bu branşa para bulduysak ne kadar bağlılıkla çalıştığımızın kanıtıdır” şeklinde konuştu. 

Görevi Devredebiliriz 

Son bir haftadır gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Hopikoğlu, “Kim istiyorsa 1 hafta içerisinde olağan genel kurul yapıp, gerçekten Trabzonspor Basketbol Kulübü’nü yaşatmak isteyen insanlara da burayı teslim etmek noktasında hazır olduğumuzu buradan tekrar etmek istiyorum. Trabzonspor Futbol Kulübü tarafından bize hiçbir şekliyle bir çağrı, istek, talep ve diyalog olmadığını bu noktada sanki bize bir talep varmış da yapmamışız gibi algıyı ortadan kaldırmak adına dile getirmekte fayda görüyorum. Ama en ufak bir diyalog, çağrı ve görüşme talebi yada girişimi olmamıştır” dedi. 

Trabzonspor Çok Büyüktür 

Trabzonspor insanların beynindeki kadar küçük olmadığının altını çizen Hopikoğlu, “Katkıda bulunan bütçenin ilk 10’da 8’ini karşılayan Trabzon doğumlu olmayan arkadaşlar var. Bunu da Trabzon’u küçültmeye çalışan arkadaşlara sunmak isterim. Ayrıca Sayın Ağaoğlu’nun eksik bilgilendirmesinden kaynaklanan icra yazısı bize resmi olarak tebliğ edilmiş ve bizler de itirazımızı yapmış durumdayız” ifadelerini kullandı. 

Katkı Beklemiyoruz 

Kimseden katkı beklemediklerini dile getiren ifade eden Hopikoğlu, “Aldığımız parayı Muharrem Usta ve yönetiminden aldık. Bunu da ne için aldığımızı deklare ettik. Sizden dünde, bugünde, yarında basketbol kulübüne bir katkıda bulunmanızı istemiyoruz. Ama yolladığınız yazıları lütfen geri çekin. Daha önce Sadri Şener başkanımızın yaptığı fedakarlıktamahsuplaşamazsa biz bu kulübün kapısına kilit vurmak zorunda kalacağız. Tekrar açık bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunmamız gerekir. Çünkü bu işi yapabilmemiz yüzde sıfır” dedi. 

Aile Terbiyem Müsaade Etmez 

Kendisi hakkında yapılan kulübe gitmiyor, kimseyle görüşmüyor açıklamalarına da yanıt veren Hopikoğlu, “Ne benim aile terbiyem, ne de benim 40 yıllık Trabzonspor’a olan sevgim buna müsaade etmez. Ben Trabzonspor kulüp başkanının, as başkanının çağırdığı yere gitmeyi emir terakki ederim. Asla böyle bir saygısızlık içinde olmadım, olmamda. Fakat sizde takdir edersiniz ki burada onuru ve gururu kırılan bir yönetim kurulu var. Hiç hak etmediğiniz halde ödeyemeyeceğiniz bir icra yazısıyla onuru kırılmış bir noktaya sokulduk. Tek ricamız bu yazının geri çekilmesidir”  ifadelerini kullandı. 

Hopikoğlu’nun yönetimi şu isimlerden oluştu;

Mertcan Alioğlu, Mehmetcik Deniz Tekin, Şakir Deniz, Saip Çolak, Derya Günal, Oğuzhan Usta, Ömer Meriç, Ersan Zengin, Salih Altun, Salih Şimşek, İsmail Dündar Özbaylar, Osman Aynacı, Adnan bayram, Vahap Öztel, Erol Naipoğlu, Berk Özyılmaz, Hüseyin Erdoğan, Murat Aydın, nazif Çakıroğlu, Alpaslan Beşli, Nihat Yılmaz, Selim Emre Ar.

Yedek Üyeler: Ferhat Çelik, İlker Büyükyılmaz, Sadık Berber, Ekrem Yıldırım, Halil Can Askeroğlu, SonkanSıvalıoğlu, Recep Bayraktar, Serkan Yıldırmış, hasan Taflan.

Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Mahmut Batmaz, Serkan Altun, İsmail Yesir.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Koray Sivrikaya, Zafer Yıldız, İsmail Bayraktar.

Tahsincan Deveci
Editör: TE Bilisim