“Siyahla Beyaz Kadar Fark Var”

Sezonun ikinci yarısında yakalanan çıkışla ilgili “Bu kadarını tahmin etmiyordum” yorumu yapan Başkan Usta, “Siyahla beyaz kadar farklı olacağını biliyorduk. İtici bir gücümüz vardı. Yeni stadıız açılıyordu. Statla birlikte mutlaka takımın iyi olması gerekiyordu. Yoksa stadın itici gücü çöpe gidebilirdi. Büyük bir hazırlık yapmıştık” dedi.

“İlk Dönem Çok Zorluydu”

“Buradan kısa metrajlı bir film çıkardık” diyen Başkan Usta, “İlk dönemde Trabzonspor tarihinin en zor dönemini geçirdik. İyi oyuncu almamız için arka plan çok bozuktu. Maaşını alamayan oyuncuların arkadaşlarına verdiği bilgi vardı. Kafalarda Trabzonspor bitmişti. Bir taraftan ekomonik sorunlar ve hacizler vardı. Devre arasında aldığımız oyuncuları iki ay öncesinden tespit ettik. İşi gücü bıraktım bu oyuncuları ikna etmeye çalıştım. Kafaya koyup da alamadığımız oyuncu olmadı” diye konuştu.

“Olcay’ı Kazandık”

Mehmet Ekici-Aatıf takası ile ilgili de konuşan Usta, “Ekici-Aatıf takası olmadı ama o bize Olcay diye bir oyuncu kazandırdı. Egemen gibi takıma ağabeylik yapacak bir oyuncu hep arıyorduk. Olcay’a da çok doğru oyuncu olarak baktık. O da sonunda ‘Bu projede sonuna kadar varım’ demesiyle transferi oldu. Büyük bir emekle, ilmik ilmik örerek, adım adım ilerleyerek bu organizasyon oldu. Temel hedefimiz stat açılışıyla birlikte bu yapıyı desteklemekti. Planımız tuttu” ifadelerini kullandı.

“İskeleti Oturtuyoruz”

Trabzonspor’un 5 yıldır unutulduğu konusunda dert yanan Başkan Usta, “Futbol dışı eylemlerle konuşulmaya başladık. Bu bizi çok yaraladı. Trabzonspor’un genetiğinde var olan başarının tekrar ortaya çıkması için büyük mücadele veriyoruz. Seneye 50.yılımız. Artık iskeleti oturtuyoruz. Bu sezonin ikinci yarısında alabileceğimiz maksimum puanları almak istiyoruz. 35 puan barajını aşmak istiyoruz. Avrupa’da olmayı çok arzuluyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim