Hanefi Bostan'ın "Barma Yaylası Tarihi ve Yayla Şenlikleri, Rize'nin Sosyal Tarihi (Fetihten 18. Yüzyıla), Harşit Vadisinin İdari, Sosyal ve İktisad, Tarihi, Bir İslamcı Düşünür ve Sadrazam Said Halim Paşa, Arşiv Belgelerine Göre Karadeniz'de Nüfus Hareketleri ve Nüfusun Etnik Yapısı ve XV-XVI. Asırlarda Trabzon Sancağı'nda Sosyal ve İktisadi Hayat" isimli kitapları ile başta Karadeniz olmak üzere İstanbul ve Tokat hakkında çok sayıda akademik makale, tebliğ ve ansiklopedi maddesi vardı.

Hanefi Bostan'ın cenazesi dün öğle namazına müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinden kaldırıldı.

TKDK'DAN HİBE DESTEĞİ

V A L İ-7

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. Vali Yıldırım; “TKDK’nın Trabzon’da yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini ifade ederek, Trabzon’un kalkınması adına TKDK büyük bir fırsattır. Yatırım yapmak isteyen herkes vakit kaybetmeden Trabzon İl Koordinatörlüğü’müzü ziyaret etsin. Trabzon’a kazandırılan yatırımlar için İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu nezdinde tüm TKDK personelini tebrik ediyorum.” dedi. Türkiye genelinde 2024 yılında 248 milyon Avro (Yaklaşık 9 Milyar Türk Lirası) dağıtılacağını ifade eden TKDK İl Koordinatörü Aydoğdu, bununla ilgili takvimin belirlendiğini, ilgililerin detaylara kurumun web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabileceğini belirtti. Trabzon’un bu hibe desteğinden etkin olarak faydalanabilmesi için yoğun olarak çalıştıklarını söyleyen TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu “ İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz.” diyerek çalışmalar hakkında Vali Yıldırım’a bilgi verdi.

KAYA ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, TESOB Başkanı Metin Kara’yı aynı zamanda başkanı olduğu Trabzon Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifindeki makamlarında ziyaret etti. Her iki kurumun yönetim kurulu üyeleriyle CHP yöneticilerinin de yer aldığı ziyaretlerde çeşitli konularda istişarelerde bulunulurken, Kaya seçilmesi halinde uygulayacağı projeleri anlattı. Başkan Kara, ziyaretleri nedeniyle Ahmet Kaya ve CHP heyetine teşekkür ederek çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

Genç Yavruoğlu'nu andı Genç Yavruoğlu'nu andı

“KÖYLERİMİZ BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Gümüşhane Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Çayırardı (Perek) köylüleri ile buluşarak sohbet etti. Çimen şunları söyledi, “Yoğun bir seçim süreci yaşıyoruz. Gümüşhane’nin her yerine ulaşmaya çalışıyoruz. Çayırardılı köylülerimizle de iftar sonrası beraber olduk.  Bütün köylerimiz gibi Çayırardı köyümüz de şehrimize ve ülkemize çok değerli insanlar yetiştiren bir köyümüz. Yaptığımız sohbette kardeşlerimizin yeni dönem için değerli görüşlerini öğrenme fırsatı bulduk. Çok yararlı bir görüşme oldu. İnşallah, yeni dönemde de bir sosyal program dahilinde bütün köylülerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Altın kalpli insanlar diyarı Gümüşhanemizi biz şehir ve köy olarak ayrı görmüyoruz. Bizim için her yer Gümüşhane.  Köylerimiz bizim zenginliğimizdir.  Bu duygularla değerli Çayırardı köylüleri kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."

EFSANE GARAJDAN ÇIKTI

Trabzon’un Araklı ilçesinde usta Orhan Yılmaz ve sanayi ekibinden arkadaşları ile bir zamanların efsanesi Bedford kamyona yeniden hayat verdi. Garajda uzun yıllar durup çürüyen aracı, garajından çıkaran Orhan Yılmaz ve arkadaşları, efsane kamyona yeniden hayat verdi. 1970 model olan Bedford aracı restorasyonla yeniden yollara döndüren Orhan Yılmaz, “Bir zamanların efsanesi olan, çok yük çeken Bedford marka kamyonu garajından çıkararak aslına uygun şekilde restore ettik. Kamyona çok emek harcadık. Şu anda yeniden yollara döndü” dedi. Yılmaz, aracın hiçbir maddi değerde satılık olmadığını da dile getirerek, efsane kamyonun Araklı’da hatıra olarak duracağını söyledi.

ABLADAN DESTEK

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, 3 dönemdir sürdürdüğü Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi Muhtarlığına yeniden aday oldu. Mahalle halkı tarafından çok sevilen Aktürk’ü, ablası muhtarlıkta ziyaret etti. Aktürk, “Abla anne yarısıdır. Arkadaki dağdır. Ablamdan tam destek geldi. Allah razı olsun” dedi.
 

AZİZOĞLU BULUŞTU

AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Hüseyin Azizoğlu muhtarlarla iftar sofrasında buluştu. Sürmene Sofrasındaki programda ; TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Ak Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Hüseyin Azizoğlu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hasan Basri Şahin,Cumhur Zittifakı MHP Sürmene İlçe başkanı Hamit Küçükali ,belediye meclis üyesi adayları ve mahalle muhtarları ile iftarı birlikte açtılar.

Editör: Ayşe Sancak