DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız

 “Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in şehzadelik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 defa ziyaret ettiği, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 191 Milyar lira yatırım yaptığı Trabzon’umuz her dönem etkin bir şehir olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcının üzerinde bulunan hamsi motifi, cihan sultanın bu şehre olan muhabbetinin en önemli göstergesidir. Bu coğrafyanın insanları çok ağır bedeller ödemiştir. Osmanlı Devletinin yedi düvele karşı savaştığı Cihan Harbi’nde maalesef işgal edilen topraklardan birisi Trabzon’umuz olmuştur. 18 Nisan 1916’dan 24 Şubat 1918’e kadar süren bu esaret sürecinde ecdadımız asla Ruslara boyun eğmemiştir. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle bir seferberlik ruhuyla topyekûn bir mücadele ortaya koymuştur. Tüm yokluklar içerisinde namus ve bayrak uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşmuşlardır. Akla hayale gelmeyen ihanetlere ve eziyetlere maruz bırakılan ancak yüreğinde özgürlük ve bağımsızlık ateşi yanan bu millet tarih boyunca esarete boyun eğerek yaşamayı değil, özgür olarak şehadete ermeyi tercih etmiştir. Allah onlardan razı olsun. Cennet mekân olsunlar inşallah. Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz.”

“350 BİN TRABZONLU MUHACİRLİĞE MECBUR BIRAKILMIŞTIR”

“Yine o tarihlerde, savaşamayacak durumda olan yaklaşık 350 bin Trabzonlu, muhacirliğe mecbur bırakılmış, türlü eziyetlerin, sıkıntıların, acıların ve yokluğun en büyüğünü yaşamış, açlık ve sefaletle mücadele etmek zorunda kalmıştır. Birçoğu göç ettiği topraklardan geri dönememiştir, geri dönenler de yağmalanan, yakılıp yıkılan bir yurtla karşılaşmıştır. Sadece evleri değil, tarihleri de yıkılmış, hatıraları yerle yeksan olmuştur. Aynısı bugün başka topraklarda yaşanmıyor mu? Onun için geçmişi asla unutmamalıyız. Birliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Her yanı şehit kanıyla sulanmış bu toprakları her türlü dâhilî ve haricî bedbahtlara karşı müdafaa etmek, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak temel arzumuzdur. Bu topraklarda gözü olanlara fırsat vermemeliyiz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıyız.”

“EMPERYAL GÜÇLER BUGÜN AYNI HESAPLARIN İÇERİSİNDEDİR”

“Bu vatan üzerinde geçmişte olduğu gibi bugün de aynı hesapların, aynı oyunların içerisinde olanları biliyoruz. Rusya’sı da aynı, Amerika’sı da aynı, Avrupa’sı da aynı, İsrail’i de… Biz her zamankinden daha bilinçli daha kuvvetli olmalıyız. Davamız büyük ve güçlü Türkiye davasıdır. Bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça, hep birlikte güçlü Türkiye oldukça

birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya kimsenin gücü yetmez!

Bu duygu ve düşüncelerle bu cennet diyarı bize vatan olarak bırakan ve bu uğurda canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Muhabir: AYŞEN KARABİNA