Açılışa, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanatçılar, siyasiler ve davetlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Gençler CNC Tezgahlarıyla İş Hayatına Adım Atıyor: Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Öncülüğünde Gençler CNC Tezgahlarıyla İş Hayatına Adım Atıyor: Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Öncülüğünde

Başkan Genç, kültür, tarih ve sanatın Trabzon'un önemli değerleri olduğunu vurgulayarak, şehri öne çıkaran özelliklerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Kültür sanat merkezlerinin sayısının yetersiz olduğunu belirten Başkan Genç, seçim dönemlerinde bu ihtiyacı dile getirdiklerini ve şimdi bunu hayata geçirmenin zamanının geldiğini söyledi. Bir kültür sanat merkezinin Ortahisar Belediyesi'nde planlandığını, diğerinin ise Avni Aker Stadyumu'nun yerine yapılacağını açıkladı.

Sanatın özgün bir alan olduğunu ve sanat eserlerinin özgün bir düşünceyle ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Genç, Trabzon'un sanatçılarını destekleyerek şehrin kültür ve sanat hayatını daha da zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Sanatevi Başkanı Adnan Taç da Başkan Genç'in kendilerine her zaman destek olduğunu vurgulayarak, serginin geleneksel hale geldiğini ve bu yıl 7 sanatçının 16 eserle katıldığı görsel mizahi yapıtlar sergisi düzenlendiğini ifade etti. Taç, Başkan Genç'in desteklerinin bundan sonra da devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak