Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, geçen hafta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirdikleri sağlık turizmi ziyaretini değerlendirdi. Toplantıda yaptığı açıklamada, Trabzon'un turizmdeki potansiyelini 12 aya yaymak için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. Çelebi, Bakü'deki gözlemlerine dayanarak, Bakü halkının sağlık konusunda Trabzon'a büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Özellikle estetik ve plastik cerrahi alanında ciddi bir talep olduğunu gözlemlediğini ifade etti.

Çelebi, "Trabzon, sağlık turizmi açısından gerçekten çok iyi bir konumda bulunuyor. Bakü'de de büyük bir ilgi var. Tiflis ve Batum'da da aynı ilgiyi gördük. İlimize şifa arayışıyla geliyorlar. Gözlemlerime dayanarak en fazla estetik ve plastik cerrahi alanında ilgi gördüğünü söyleyebilirim. Trabzon'da bu alanda uzman birçok doktor bulunuyor. İnşallah sağlık turizminde daha da ileri bir noktaya geleceğiz." dedi.

Trabzon'un sağlık turizmi alanında artan ilgiyle birlikte daha da önemli bir destinasyon haline gelmeye devam etmesi bekleniyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak