1987 yılı, Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor’un Başkanı. Biz de idealist bir Trabzonspor muhabiri. Hem Trabzonspor hem de Rizespor’u takip ediyorum.
Trabzonspor’un Metin Türel ile anlaştığını öğrendim. Dahası Başkan Mehmet Ali Yılmaz onu Trabzonspor’un başına gönderdiğini.
Geleceği uçağı takip edip havaalanında kendisini karşıladım. Taksi ile Atatürk köşküne çıkacağız ve özel haber yapacağım.
Rica ettim. Hoca önce bir şaşırdı. Sonra da tamam dedi. Taksiye bindik. Tesislerin üstünden karayolundan geçerken iner mi, taksiyi durdur tesislere geçeceğim der mi diye çok stres yaptım.
Birlikte Atatürk köşküne çıktık. Köşkte kollarını iki tarafa kartal gibi açtırdım ve fotoğrafları çektim. . Kuzey Haberin arşivinde manşet vardır.
Taksiye bindik ve dönüşte ben Değirmendere’de Demirkırlar sitesinde indim gazeteye geçtim ve taksi kendisini Trabzonspor’a götürdü.
Trabzonspor’a gelen giden futbolcu ve teknik adam çoktu.
Bir yıl bile kalmadı Trabzonspor’da.
Ayrıldı.
Sonra birkaç takımı daha çalıştırdı ve inzivaya çekildi.
Ve Metin hocam yaşama veda etti. Trabzonspor’da kendisini unutmadı.
Bende bu anımı paylaştım ve Allahtan rahmet diledim.

ÜNAL HOCA HATA YAPMAMALI

Trabzonspor’un atanı var. Rodellega, Ekuban, Wakeme. Ancak orta alanda direncimiz düşük. Sıkıntı bu alanda. Karaman tek forvet başlayacak gibi. Savunma değişmez. Kalede Uğurcan mı? Esteban mı? İkisi de top geçtikten sonra atlıyorlar! Burada Ünal hoca iyi bir tercih yapacak ve kalecilerle özel görüşecektir. Eğer Ünal Karaman formayı hak edene verir ve maçta değişiklikleri 80.dakikalara! bırakmaz ise kazanırız. Abdulkadir’le ilgili birkaç kelime ile bitireyim. Welbuanu yaratıcı oyuncu. Sosa sorumluluk alacaksa dengeyi kurabilir. Abdulkadir de bekleyebilir. Hamle oyuncu olur, 65’ten sonraya da kalmaz!

ALİ KOÇ GELSİN

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Trabzon’a Trabzonspor-Fener maçına gelmesi Trabzonspor’un 1996, 2005 ve 2011 şampiyonluklarının elinden alındığı gerçeğini değiştirmez.
Trabzonspor arkada kalan mücadelelerini verriken ileriye bakacak. UEFA Trabzonspor’u şampiyonlar liginde oynatarak tüm hak edişlerini vererek zaten şampiyonluğunu ilan etmiştir.
Bize yeni şampiyonluklar lazım. Onun için sahada kazanmalı ve geçmişte olduğu gibi marka bir takım yaratmalıyız. Ali Koç ve Feneri en centilmence ağırlayalım ama sahada mücadele ederek yenerek gönderelim.

ESPRİ SANIYORDUK

Yılmaz Vural "İddia ediyorum büyük takımlar Yılmaz Vural'ı getirmemekle hata yapıyorlar. Ben Trabzon'dan ayrıldığımda çok fazla sayıda insan 'Ne olur dur burada, gitme' diye havaalanına kadar peşimden bırakmadılar. Başarısız olduğumuz dönemler de oluyor. Kaybediyorsunuz, hep kazanmak diye bir şey yok bu işte. Getirin kardeşim adam bu kadar iddialı konuşuyor. Bunu bir cahil cesareti ile söylemiyorum. Kendi doluluğumu, ne yapacağımı, ne yapamayacağımı çok iyi biliyorum. Yaşım da oldu 65. Ne zaman geleceğiz kardeşim biz buralara? Bunun öbür dünyası ile yakınlaşmak üzereyiz. İşi espriye alıyorlar ama bir şey kaybetmezler." ifadelerini kullandı. Biz Vural’ın söylemlerini espri sanıyorduk meğer ciddi imiş. Ölmeden Trabzonspor, Fener, Galatasaray ve Beşiktaş’ı çalıştırmak istiyor. 

TRABZONSPOR SEVGİSİ BÖYLE BİR ŞEY..

Mehmet Nedim Erik. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye müdürü. 1995 yılında Vanspor Trabzonspor maçına gittiğinde arkasındaki Trabzonspor Logosunu başkan Faruk Özak kendisine vermiş. Diyarbakır itfaiye müdürlüğünün ön kısmındaki yürüyüş yolunu tamamen Bordo-Mavi taşlarla örecekmiş. Dün aradım ve konuştum. Tek istediği Şenol Güneş kompleksinde maç izleyip sonra da Ahmet Suat Özyazıcı ile buluşabilmek. Ben bu yazıyı yazdıktan sonra Nedim bir mesaj daha attı. Bu da Vakıfbank Trabzonspor kredi kartının resmi idi ve altına yazdığı not da çok önemli: ‘Trabzonspor’a katkı için bu kartla her ay 650 TL’lik alışveriş yapıyorum. Ama maalesef  Trabzon’a geldik bize stadın içini bile göstermediler.’

İSTANBUL’DA BETON HELVA

Burası İstanbul Çengelköy. Rizeli Mustafa Pelit tarafından işletilen Seval Pastanesi. Karagücü takımının kaptanı Hasan Aslandağ, solbeki Adana’dan Gazi Yalçın ve Karagücü’nün  kaptan şoförü Faik Güler.

Gazi Yalçın, Trabzonspor’da da görev yapan Metin Türel’in cenaze merasimine katılmak için Adana’dan İstanbul’a geldi ve Çengelköy’deki Seval pastanesine giderek burada hem Mustafa Pelit’in Trabzon’dan özel olarak getirttiği Beton helva’dan tattı. Afiyet olsun.    
 
BİRAZ DA NOSTALJİ

Trabzonspor’un Kulübesi İhsan Alioğlu, Hayrettin Hacısalihoğlu, Kenan İskender, Metin Türel, Selçuk Akçay, İhsan Derelioğlu.