Cumartesi günleri Trabzon yoğun olur.
Etkinlikler, açılışlar, törenler bugüne konur.
Trabzon Avrasya Üniversitesi de mezuniyetini Cumartesi günü yaptı.
Hayri Gür spor salonu tercih edildi.
Avrasya o kadar büyük bir aile oldu ki, 7 bin kapasitli salon tıkabasa doldu, öğrenciler ise parkede diplomalarını almak için beklediler.
Avrasya bu törenle 6 bin mezun verdi.
Salonda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Ömer Yıldız’ın poster-afişleri vardı.
Avrasya’nın Mütevelli heyeti başkanı Yıldız’ın ‘geçmişte izimiz geleceğe sözümüz var’ afişi de asılmıştı.
Yıldız bu sözünü yerine getirdi. Maçka’da ve Avrsaya’nın kuruluşunda izi var. Geleceğe de sözleri var. Ki bunları yerine getiriyor.
Ne yapıyor? Yeni kampüsler oluşturuyor, öğrenci sayısını artırıyor.
Öğrencilere baktım hepsi pırıl, pırıl.
Rektör Prof. Dr. Kenan İnan mükemmel mesajlar verdi.
Özetle ‘Aileleriniz sizi burada okutmak için büyük fedakarlık yaptılar, şimdi sıra sizde’ dedi.  
Doğru, gerektiğinde anne baba çocuklarını okutmak için tatitl yapmıyor, bayramda yeni elbise almıyor, akşam yemeğine çıkmıyor. Çocuklarına asla ‘hayır’ demiyor.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Ömer Yıldız yıl içinde Avrasya Üniversitesinin eğitim kalitesine yönelik eleştirilere de cevap verdi;
‘Öğrencilerimize modern eğitim veriyoruz. Benim notum verilmedi diyen bir öğrenci veya velisi varsa bana gelsin. Bütün gücümle onun hakkını arayacağım’ dedi. İddialı da konuştu. ‘Avrasya Üniversitesi bölgedeki üniversiteler arasında ilk 3’dedir.’
Avrasya Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde konuşan Ömer Yıldız’a bir de jest yapıldı. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran ile birlikte Genel Sekreter Gülay Yeniçeri’nin sürprizi tüm salonun Ömer Yıldız için söylediği şarkı idi: ‘Hiç kimse tanımadım senden daha özel.’
Yıldız duygulandı, ağlamaklı oldu. Öğrencilere ‘sizler benim evlatlarımsınız’ diye seslendi.
Araklı’da ve Trabzon’da sel felaketleri vardı. Onun için Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu törene neden katılmadığını sormuyorum bile. Diyeceğim şu, vekilleri de gelmediğine göre bir yerde sıkıntı mı var?
Eğer eksik varsa hep birlikte ortadan kaldırmak görevimizdir.
Avrasya Üniversitesine tavır almayalım sahip çıkalım.
Değerli Okurlar,
Cumartesi günü bir diğer güzelliğe daha tanık oldum.
Trabzonspor Futbol Şubesi Sorumlusu Haluk Şahin’in yatırımını gezdim. Yomra ilçemizin girişinde babadan kalma devasa arsa üzerinde muhteşem bir Apart otel yaptı. Otel,1 Temmuz tarihinden itibaren kafileleri ağırlayacak.
Odaları, daireleri gezdik. Hiçbir lüksten kaçınılmamış. Otelin yeni müdürü ve personelde büyük bir heyecan var.
Haluk Şahin bu hafta sonuna doğru Trabzon basını ağırlayacak ve oteli tanıtacak. Tebrik ediyorum.
Turizme hizmeti verenlerin, körfez ülkelerinden gelen ve Suudilerle ilgili olarak da endişeleri var. Uzungöl ve Trabzon’a gelen Suudi turist sayısında  azalma olduğunu belirtiyorlar.
Yinede Yomra’ya giderken yanımızdan geçen her 3 araçtan birinin içinde turistlerin olduğunu görmek güzeldi.
Otelden çıktık ve Trabzon Büyükşehir Belediye önceki dönem meclis üyesi Metin Yılmaz’ı Arsin’deki ofisinde ziyaret ettik. Selde yaşamını yitiren Baki Turan halasının oğlu idi, taziye diledik.
Tüm görev şehitlerimize rahmet diliyorum. Hem Metin’e hem de Baki’nin ağabeyi Hasan Turan kardeşime sabır ve başsağlığı diliyorum.