Şırnak’ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK tarafından Andaç mevkiindeki Şenyuva üs bölgesine saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. 

Şehitlerimizden birisinin Beşikdüzü İlçemizden Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya olduğu öğrenildi. Beşikdüzü Ağaçlı Mahallesi’nden olan ve ailesi ile birlikte her yık Beşikdüzü’ne geldikleri öğrenilen Şehidin, Etimesgut ilçesi Süvari Mahallesi'nde yaşayan eşi Nuray Kaya'nın evine gelen meslektaşları, acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Etimesgut Belediyesi ekiplerince şehidinin evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kurulurken, sokak girişi ile eve Türk bayrakları asıldı. Haberi alan şehidin arkadaşları ve mahalle sakinleri aileye taziyede bulundu. Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel ve beraberindeki yetkililer de şehidin evine giderek, eşine taziyede bulundu, acısını paylaştı. 

Ankara’da Toprağa Verildi    

Şehit Kaya'nın 15 aylık Arda Yiğit isminde oğlunun olduğu ve eşinin de Ankara'da öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Şehit Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya'nın 2 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı ve doğu görevinin bitmesine bir ay kaldığı belirtildi.

Şehit Kaya'nın cenazesinin dün Ankara Ahmet Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Elvanköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

TSK'dan Açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri olayla ilgili bilgilendirme notu yaptı. Açıklama şöyle: "21 Nisan 2017 tarihinde saat 09.30 sularında Şırnak/Uludere/Nezirkıra kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan  kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz."

Öte yandan Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde operasyon faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Hünkar Keleş, şehidin eşi Gülsüm Çubuk, korucular ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk’un Türk bayrağına sarılı naaşı Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehidin öz geçmişi okunarak dualar edildi. Duaların ardından, şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk’un naaşı Ordu’ya götürülmek üzere helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanına gönderildi.

Tuncay HACIFETTAHOĞLU
 
Editör: TE Bilisim