Her şey bir tarafa baba ve anneler için en önemli anlar çocuklarının düğünü ve onların evliliklerini görebilmektir.
Hangi makamdan olursanız olun o heyecanı her anne-baba yaşamak ister
 Böyle bir mutluluğa İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde tanık olduk.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan oğlu Mustafa Nusret’i evlendirdi. Haliç Kongre Merkezi’nde mütevazi bir nikah yaptı. Nikah Kur’an ile başladı ve ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından merasime geçildi.
Nikah masasında ki bir söz Cahit Turhan’ın nasıl bir baba olduğunu oğlunun babası ile gurur duyması gerektiğini gösterdi.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanıyken Cahit Turhan ile çalışmış onu en iyi tanıyan birisi olarak gelin ve damada şu sözü söyledi ve son noktayı koydu:
“Aşık Veysel ne güzel demişti uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece.” Cahit Bey Türkiye’de tüm yolları duble yaptı. Onun için sizin yolunuz açık bahtınızı da ALLAH açık etsin.”
Bu söz salonda takdir aldı ve tasdik edildi.
Törene kimlerin gelmesinden ziyada kimler gelmemesine bakmak lazım. Örneğin Trabzon Valisi Yücel Yavuz törende yoktu zira 2 buçuk yıla yakın süre görev yaptığı Trabzon Valiliği’nden Mülkiye Başmüfettişliğine alında.
Vali Yücel Yavuz 15 Temmuz 2016’nın hemen öncesinde göreve başladı. Bu güne kadar bir Trabzonlu sade vatandaşın bile ona yönelik eleştiri yaptığını duymadık. Her ne kadar Büyükşehirlerde valilerin etkinliği azaldıysa da insan odaklı çalıştı, Trabzonlulara devletin gülen yüzünü gösterdi.
Fakat siyasetin tarihi süreci içinde çoğu kez tanıklık ettiğim talihsizlikleri o da yaşadı.
Tek kelime ile 2 arada 1 derede kaldı!
Devletin tasarruflarına saygı duyacağız. Ancak son yıllarda Trabzon’a gelen 3 valinin de art arda merkeze gitmesi düşündürücü. Mutlaka bu algıdan kurtarmak şehzadeler ve padişahlar şehrinde görev yapanların önünü açmamız lazım. Kapatan biz miyiz?
Elbette değiliz. Ama son dönemde sık sık duyulan Trabzon zor şehir kavgası çok ibaresini de unutmamalıyız.
Yücel Yavuz’un hizmetlerine teşekkür ederken yeni valimize de hoş geldin diyorum.
 
ACILAR ART ARDA GELDİ

 
Acı ile sevinç, sevinç ile acı bir birine yakındır.
Trabzon geride kalan Cumartesi aynı anda 4 cenaze merasimi yaşadı. Karadeniz Özelliklerini Kuruma Kulübü (KÖK) Başkan Vekilliğini yıllarca yapan Güngör Ersoy ağabeyimizi Beşikdüzü’nde uğurladık.
İPA Mağazalarının Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Salimoğlu’nun eşi Nurten Hanım’ı toprağa verdik.
Sonnokta Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Selahattin Bahadır’ın ağabeyi Alaettin Bahadır’ı kaybettik. TSYD’nin Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç kardeşimizin de babasını toprağa verdik. Allah’tan rahmet dileklerimiz iletiyorum. Tüm dostlara Başsağlığı diliyorum.