Okuyucumuz yaptığı açıklamada “Geçen sene içme suyu şebeke hattı değiştirilmiş. Her taraf kapatılmasına asfalt dökülmesine rağmen bizim sokaklar yaklaşık bir yıldır perişan durumda. Ne dolmuşlar işleyebiliyor, ne arabalar. Vatandaşlar da yürümekte zorluk çekiyor. Ortahisar Fen İşleri Müdürlüğü ile görüştük. TİSKİ’ye yönlendirdi. Hala bekliyoruz. Çözüm istiyoruz.” Dedi.

31 MART’TA SON ŞARKI

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ve partisinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral Pazarkapı Mahallesi, Mumhane önünde esnaflar ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Bak, “İşçimiz mağdur, emeklimiz mağdur, çiftçimiz mağdur, esnafımız mağdur gariptir birileri  halen sırça köşklerinden gazel okuyorlar ancak o son şarkı acı vedayı  vatandaşımız 31 Mart 2024 günü sandıkta okuyacaktır” dedi.

BAŞARI DİLEDİ

İYİ Parti’nin neferlerinden Atilla Aşık İstanbul’daydı.  hemşehrimiz Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti ve paylaşımında da İmamoğlu’ndan övgüyle söz etti:  “16 milyonluk nüfusu, tarihi ve konumu itibarıyla dünyanın en büyük, en muhteşem şehirlerinden biri olan İstanbul gibi metropol bir şehri başarı bir şekilde 5yıl yöneten ve yeniden yönetmeye talip olan Trabzon evladına tüm kalbimizle desteğimiz tamdır. Ekrem İmamoğlu akla mantığa aykırı, hiçte demokratik olmayan yöntemlerle engellenmesine rağmen, muhalefet kazanamaz algısını kırmış, umudunu yitirmiş insanımıza umut olmuştur. Ekrem İmamoğlu; Karadeniz insanının cesaretinin, inadının, inancının ve başarılarının vücut bulmuş halidir. Metro inşaatlarından kentsel dönüşümlere, çocuklara süt desteğinden kreşlere, yeşil alanlardan kent meydanlarına, sanattan  sosyal yardımlara kadar bir çok alanda başarılı hizmetlere imza atmış, bunları yaparken de ayırım yapmamıştır.”

ÖĞRENCİLER DRON GELİŞTİRDİ

Trabzon'da öğrenimlerini sürdüren 3 lise öğrencisi, geliştirdikleri dron ile Teknofest ve TTFEST'e katılmayı hedefliyor. Ortahisar 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Talha Enes Kara, Yomra Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Süleyman Efe Ekim ve Kanuni Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Furkan Şimşek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerden Süleyman Efe Ekim, dronun özel kriptolu iletişim sistemi ve elektronik devrelemesini, Talha Enes Kara mekanik tasarımını ve aerodinamik yapısını, Furkan Şimşek ise dronun yapay zeka sistemlerini ve otonom yazılımını geliştirdi. Öğrenciler dronun tarımsal ilaçlama, tıbbi sevkiyat ve yangın söndürme gibi çeşitli alanlarda kullanılabileceğini, geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

“TÜRK SİYASETİNE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”

AK Parti Trabzon Milletvekili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ı ölüm yıl dönümünde andı. Karaismailoğlu, “

Duruşuyla, nezaketiyle, yetiştirdiği talebeleriyle, en önemlisi teknoloji, mühendislik ve ağır sanayi atılımlarıyla Türk siyasetine adını altın harflerle yazdıran Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum.” Dedi.

İŞÇİLER EK PROTOKOL BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Türkiye'de 750 bin kamu işçisi ve 1 milyon taşeron işçi sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesini ve ek protokol yapılmasını bekliyorlar. Geçinemeyen kamu işçileri insanca bir yaşam istiyor.” Dedi.

SARI TAM GAZ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi İnönü Mahallesi muhtarı Ertan Sarı, 31 Mart seçimlerinde mahalle için yeniden aday oldu. Sarı, yakın çalışma arkadaşı olarak da mahallenin sevilen siması, hakem Hasan Kölemen’i de yanına aldı. Sarı, ekibi ile tüm gücüyle mahallesi için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı’nın ekibinde Kölemen’in yanı sıra Tuncay Yılmaz, Ercan Küçükosman, Semra Saka, Zehra Değirmenci, Gökhan İç, Cahit Köse ve Gökhan Kaplan yer alıyor.

Psiko-Fest’e Yoğun İlgi Psiko-Fest’e Yoğun İlgi

DAĞITIMLAR HIZ KESMEYECEK

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Kadir Sert, ramazan öncesi ihtiyaçlı aileleri unutmadı. Mahallesindeki 450 aile için kumanyaları hazırlayan Sert, kumanyaların tek seferle sınırlı olmayacağını, dağıtımların sürekli olacağını vurguladı. Sert, ramazanlık kumanya, kahvaltılık, et ve tavuk dağıtımını ay boyunca yapacağını dile getirdi. Sert, ayrıca mahallesinde 10 bin TL maaş alan emeklileri de unutmayacağını onlara da kumanya dağıtımı yapılacağını söyledi.

Editör: Doğukan ÖZKURT