Gözlerin üzerinde olduğu Yusufeli ilçesinde ise belediye başkan adaylığı yarışında ibre Mustafa Demirkıran’dan yana. Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde iken başarılı hizmetleri olan güreşte ülkemizi hem Avrupa’da hem dünyada başarı ile temsil ederek madalyalar kazandıran Mustafa Demirkıran’a tam destek var.

AK Parti Artvin İl Teşkilatı ile MHP Yusufeli ilçe teşkilatının da tercihi Demirkıran’dan yana olduğu iddia edildi. Barajlardan kaynaklı eski yerleşim yerinin sular altında kalmasından dolayı yeni kurulan ilçede vatandaş yerel seçim heyecanını da ilk kez yaşayacak.
 

ALTINTEPE SAHALARDA

AK Parti Akçaabat Belediye başkan aday adayı Ahmet Hüseyin Altıntepe, sahaları boş bırakmıyor. AK Parti’ye bir oy daha kazandırabilmek için sahaları arşınlayan Altıntepe, ilçe merkezinde, mahallerde, çay ocaklarında, esnafla, şoförle her kesimle bir araya gelmeye özen gösteriyor. Altıntepe, 25 senelik siyasi tecrübesi ve kariyeri ile, ilçede tanınan bilinen bir isim olarak, ilçenin kanaat önderleri ile de sık sık bir araya geliyor. Partisinin oyunu yükseltebilmek için sahalardan kopmayan Altıntepe, AK Parti hükümetleri döneminde ilçeye kazanan icraatları halka anlatıyor.
 

BİR ARADALAR

Şiran’ı Kutladı Şiran’ı Kutladı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçe belediye başkan adayı Barış Öztürk, AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Zülküf Dilli ve Ali Zeytin’le bir araya geldi. Öztürk, samimi şekilde sohbet ederek, “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.Değerlimiz, kardeşimiz Ali Zeytin ve ilçemizin değeri Zülküf Dilli ile dost sohbeti bizlere çok iyi geldi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

OFLU GENEL BAŞKANIN HEDEFİ!

2023 Genel seçimlerinde 59 bölgede seçime giren Güç Birliği Partisi(GBP) 31 Mart 2024 Yerel seçimlerine de girme hakkı kazandı. Pusulada 25.sırada olan Güç Birliği Partisinin Genel Başkanı ise Trabzon Of’lu hemşerimiz Ali Karnap. Güç Birliği Partisi din, dil, ırk, mezhep, etnik köken, siyasi ideoloji ve dahi hiçbir farklılığı göz önünde bulundurmaksızın, vatanperver olan her bireyin birlikte olabileceği bir platform olduğunu belirten AliKarnap yakın gelecekte partisinin önemli başarılara imza atacağını dile getirerek sabır ve kararlıkla çalıştıklarını dile getirdi.
 

OF’TA KAZANAN BİZ OLACAĞIZ

2024 Yerel seçimlerin başa-baş nefes-nefese geçmesi beklenen ilçelerin başını Of İlçesi çekiyor. Of’ta AK Parti mevcut belediye başkanı ile yola devam kararı alırken Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi güçlü adayları ile yarışın içinde olacak gözüküyor. Saadet Partisi Of Belediye Başkan adayı Mustafa Saral yerel seçimlerde bütün tahminlerin alt-üst olacağı ilçenin Of olacağına dikkat çekerek “Bütün Of halkını kucaklayacak sözde değil icraatta başarılı olacak bir yönetim anlayışı ile geliyoruz. Of’ta kazanan taraf biz olacağız. İlçemizin makus talini değiştirmeye geliyoruz” dedi.
 

BİZİM  TEK DERDİMİZ  VATANIMIZ

Hiçbir seçimin hiçbir yarışın hiçbir gündemin ülke ve vatan sevgisinin önünde olamaz diyen MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar” Biz ülkücüler biz MHP lilerin tek derdi vatanın bölünmez bütünlüğüdür. Bize bu toprakları emanet bırakan şehitlerimize ve vatan evlatlarına verilmiş bir sözümüz var mesele o sözden dönmemektir” dedi. Ayar MHP olarak yerel seçimlerde tüm ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da Cumur ittifakına uygun anlayışla hareket edeceklerini belirterek “Hiçbir spekülasyon dedikoduya  izin vermeden işimize bakacağız. Belediye başkan adaylarımızın kazanması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
 

TTSO’YA GİTTİLER

Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Özcan Polat ve Akçaabat Şube Müdürü Güler Güvercin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ve Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz ile görüştü. Görüşmede finans piyasalarındaki son durum ve iş dünyasına sağlanabilecek finansman imkanları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
 

TRABZON HURMASI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Trabzon’un önemli tarım ürünlerinden olan Trabzon Hurması için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘Trabzon Hurması Coğrafi İşaret İstişare Toplantısı’ düzenlendi.  Toplantıya TTSO Başkan Vekili Cesur Gerigelmez, Trabzon Tarım ve Orman eski il müdürlerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Çankaya, uzman Emrah Kaba ve Trabzon Hurması yetiştiren üreticiler katıldı. Trabzon Hurmasının Trabzon tarımı ve çiftçisi için çok önemli olduğunu vurgulayan uzman Emrah Kaba, coğrafi işaretin önemi ve avantajlarıyla birlikte başvuru şartlarını katılımcılara anlattı. Toplantıya katılan üreticiler de ürettikleri Trabzon Hurması miktarı ve çeşitleri ile ilgili bilgiler verdiler. Toplantının sonunda Araştırma Kurumları, Üniversiteler ve Tarım kuruluşlarının da katılımıyla bir yol haritası belirlenmesi ve ilimizde üretilen Trabzon hurması çeşitleri ile verimlerinin tespit edilmesi kararlaştırıldı.
 

EKİPLER SEFERBER

Yomra Belediyesi kar yağışı nedeniyle kapanan yollar için çalışma başlattı. Yapılan bilgilendirmede vatandaşların mecbur kalmadıkça özel araçla yola çıkmaması gerektiği ifade edildi. Açıklamada “

Kar yağışı nedeni ile yol açma ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına bugünde ara vermeden devam ediyoruz. İlçemiz genelinde akşam saatlerinde buzlanma yaşandığından, hemşehrilerimizden zaruret arz etmedikçe özel araçları ile trafiğe çıkmamalarını, çıkmak zaruretinde olanların kar lastiği ya da zincir kullanmalarını özellikle rica ediyoruz.” Denildi.

Editör: Ayşe Sancak