Türkiye Yüzyılı’nın müjdecisi Terörsüz Türkiye’yi, iki dev siyaset adamı; tecrübeleri, cesaretleri ve bilgelikleriyle bugüne taşıdı. Bu, siyasetin millet adına devleti yönetme gücüdür.

Yepyeni bir dönem başlıyor. Türkiye’de ve bölgemizde tüm paradigmalar değişiyor. Terörsüz Türkiye, kardeşliğin anavatanı olarak tüm bölgemize huzur getirecek, kalkınma sağlayacak ve dünyaya nefes aldıracaktır. Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan. Teşekkürler Devlet Bahçeli."

SAATLERE YENİ DÜZENLEME

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yeni sezonda bazı turizm merkezlerini ziyaret saatlerinde değişikliğe gidiyor. 15 Mayıs Perşembe gününden itibaren geçerli olacak şekilde Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Kızlar Manastırı ve Şehir Müzesi’nin ziyaret saatleri 09.00 ile 19.00 olarak güncellendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2025 yaz sezonuna hazırlık kapsamında şehrin önemli turizm destinasyonlarının ziyaret saatlerinde düzenlemeye gitti. Trabzon’un kültürel ve doğal zenginliklerini barındıran Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Kızlar Manastırı ve Şehir Müzesi’nin ziyaret saatleri, yaz sezonu kapsamında güncellendi. 15 Mayıs Perşembe gününden itibaren geçerli olacak şekilde bu yerler, sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

HAYRAN KALDILAR

Trabzon’un Geleceği İçin Kritik Görüşme: Vali Yıldırım ve Başkan Genç Aynı Masada
Trabzon’un Geleceği İçin Kritik Görüşme: Vali Yıldırım ve Başkan Genç Aynı Masada
İçeriği Görüntüle

Sanatçılar Ahmet Şafak ile Mustafa Yıldızdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Ülküde birlik gecesi’ geldikleri Trabzon’a hayran kaldılar.

İl Başkanı Tolgay Sivrikaya tarafından misafir edilen Şafak ile Yıldızdoğan, kahvaltılarını kentin gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe Hayal Vadisi’nde yaptılar. Kahvaltıya hayran kalan Şafak ve Yıldızdoğan, işletme sahibi Hasan Yılmaz’a ilgisinden dolayı teşekkür ederek, yakın zamanda aileleri ile geleceğini dile getirdiler.

RİZE SMMM ODASININ YENİ BAŞKANLIĞINA MUSTAFA KULAKSIZ SEÇİLDİ

Rize SMMM Odasının 25. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan seçimlerde toplam 146 oy kullanılırken geçerli oyun 144’ünü tamamını alan Mustafa Kulaksız, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın yeni başkanı oldu. Kulaksız, “Bu mesleğe gönül vermiş, meslektaşlarımızın emeğini, alın terini ve sorumluluğunu yüreğinde taşıyan bir meslek mensubu olarak yola çıktım. Mesleğimiz büyük bir değişim ve dönüşüm sürecindedir.

Küresel ekonomik dengelerin yeniden şekillendiği, dijitalleşmenin hız kazandığı, yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerinin iş dünyasında belirleyici olduğu bir dönemdeyiz. Bana düşen, bu değerli mirası güçlendirerek geleceğe taşımaktır. Seçim sonuçlarımızın öncelikle ülkemize, ilimize ve odamıza hayırlı olmasını diliyor; katılan, destek veren tüm meslek mensuplarımıza teşekkür ediyorum ”dedi.

HIDIRNEBİ’YE MOBİL KARAKOL

Trabzon’un Akçaabat İlçesine bağlı Hıdırnebi Yaylasına mobil jandarma karakolu koyuldu. Yayla sezonu öncesinde hizmet verecek olan mobil karakol yaylacıları da mutlu etti. Yakında hizmet vermeye başlayacak olan karakolun başta bilinçsiz silah atılması olmak üzere birçok olaya anında müdahale etmesi bekleniyor.

HER DERDE DEVA

Trabzon’da istihdamdan yana herkes sıkıntı olduğunu söylese de istihdam açığı olan bir şehir. Sadece gençlerin çoğu rahat iş istediği için işsizlik varmış gibi gözüküyor. Kentin katma değerine önemli hizmetler yapan sanayide ise eleman açıklığı çok. Sanayide işini düzgün yapanlar ise masa başı işi asla istemiyor. İki genç girişimci Servet Seven ile Talip Yılmaz, 10 senelerini verdikleri mesleklerinde iyice piştiler. Sonra ‘Tam zamanı’ diyerek kendi işletmelerini açtılar ve VAG grubu araçları itina ile yaptılar. ‘Ağaç yaşken eğilir’ diyerek Furkan ve Ufuk Seven’i de yanlarına alıp yetiştirdiler. Henüz 18 yaşına gelmeden iyi bir usta oldular. Ünleri de tüm Karadeniz’e yayıldı. Artvin’de turizm işi yapan Sadettin Karataş, araçlarının bakım ve tamiri için Trabzon’a gelerek TS61 Garaj’ı tercih etti. Hizmetlerden memnun kalan Karataş, “Her derde devalar” dedi.

PARK TAKSİ KURUCUSU VEFAT ETTİ

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Meydan Atatürk Alanındaki Park Taksi Durağı kurucusu Özyılmaz Yıldırım hayatını kaybetti. Park Taksi durak başkanlarından Mustafa Yıldırım’ın babası Özyılmaz Yıldırım’ın cenazesi dün öğle namazına müteakip Yalıncak’ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Allah rahmet eylesin.

TİTİZ ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, 2025 yılı ÇAYKUR mevsimlik işçi alımlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yılmaz Katmer, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8. Olağan Rize İl Kongresi’nde yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, Cumhurbaşkanı’nın şu sözlerini hatırlattı: “Hangi görevde olursanız olun ister il başkanı ister belediye başkanı ister milletvekili olun; bir vatandaşımız sizden bir işin yapılmasını istiyorsa, onu başka yere yönlendirme hakkınız yok. Bunu yaptığınız sürece ben Genel Başkanınız olarak sizlere hakkımı asla helal etmem.” dedi. Bu sözlerin kendileri için bir talimat niteliğinde olduğunu belirten Katmer, “Bu anlayışla hareket ediyor, her bir vatandaşımızın talebini önemsiyoruz. Halk günlerimizde bizlere iletilen istek ve talepleri titizlikle değerlendiriyor, ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda da adil ve şeffaf bir süreç yürütüyoruz” ifadesine yer verdi.

HAMSİKÖY TRAVERTEN ŞELALELERİ BÜYÜLÜYOR

Trabzon Doğa-Tarih Derneği üyeleri Trabzon’un Maçka İlçesine doğa yürüyüşü programı düzenledi. Trabzon Doğa-Tarih Derneği Spor Sorumlusu Ahmet Arslan ve Enver Toklu’nun rehberliğinde gerçekleştirilen 15 km. uzunluğundaki yürüyüş rotası 6 saatte tamamlandı. Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Eğitimci Ahmet Arslan: “Doğa-Tarih grubu olarak Trabzon’dan yola çıktık. Faaliyetimiz Maçka’da kısa süre önce kaybettiğimiz efsane Sanatçı Volkan Konak’ın mezarını ziyaret ederek başladı. Coğrafi olarak bölge çok güzel bir yer fakat bizim turizm adı altında planlamamızda büyük eksiklik olduğunu görüyorum dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin, misafirlerimizin bu bölgeyi gelişigüzel kullanması, kontrolsüz kullanması, çöplerini doğaya atması bizim için çok acı verici bir durum oluyor. Yetkililerin bu bölgeye özel önem vermesi gerekiyor. Hamsiköy travertenleri aslında uzunluğu yaklaşık 4 km’yi bulan bir kitleden oluşuyor” dedi.

Kaynak: TAKA GAZETESİ