İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nde Denize Giriş Yasağı
İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nde olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle bazı sahiller için denize giriş yasağı kararı alındı. İstanbul’da Şile ve Arnavutköy ilçelerindeki sahiller ile Sarıyer’de bulunan Kısırkaya Halk Plajı, yüksek dalga nedeniyle belirli tarihlerde denize girişlere kapatıldı. Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 13 Ağustos 2026 Perşembe günü tüm plajlarda denize girilmesi yasaklanırken, Kırklareli’nin Karadeniz’e kıyısı bulunan Demirköy ve Vize ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle aynı gün denize girişlere izin verilmeyeceği açıklandı.
Şile’de Denize Giriş 2 Gün Yasaklandı
Şile Kaymakamlığı tarafından alınan karara göre ilçedeki sahil, koy ve plajlarda 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde denize girilmesine izin verilmeyecek.
Kararın Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Windfinder verileri doğrultusunda alındığı belirtildi.
Yapılan değerlendirmelerde bölgedeki dalga yüksekliğinin tehlike oluşturabileceği ifade edildi.
Bu nedenle Şile genelindeki sahil, koy ve plajlarda iki gün boyunca denize giriş yasağı uygulanacak.
Vatandaşların belirtilen tarihler boyunca denize girmemeleri istendi.
Arnavutköy’de Yasak 16 Ağustos’a Kadar Sürecek
İstanbul’da denize giriş yasağı uygulanan bir diğer ilçe Arnavutköy oldu.
Arnavutköy’de dalga yüksekliğinin fazla olması nedeniyle 13, 14, 15 ve 16 Ağustos tarihlerinde denize girilmesine izin verilmeyeceği açıklandı.
Böylece ilçedeki yasak dört günlük süreyi kapsayacak.
Yüksek dalga nedeniyle alınan karar doğrultusunda vatandaşların bu tarihler arasında sahillerde denize girmemeleri gerekiyor.
Arnavutköy’deki yasak, İstanbul’da açıklanan kararlar arasında süresi en uzun uygulamalardan biri olarak öne çıktı.
Kısırkaya Halk Plajı da Kapatıldı
Sarıyer Kaymakamlığı da yüksek dalga boyu nedeniyle Kısırkaya Halk Plajı için yasak kararı aldı.
Kısırkaya Halk Plajı, 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde hem denize hem de plaj girişine kapatıldı.
Böylece İstanbul’da Şile ve Arnavutköy’ün yanı sıra Sarıyer’de de deniz ve plaj kullanımına ilişkin kısıtlama uygulanmış oldu.
Kararın yüksek dalga nedeniyle alındığı belirtilirken, Kısırkaya Halk Plajı’nın iki gün boyunca kullanıma kapalı olacağı açıklandı.
Tekirdağ Saray’da Tüm Plajlar Kapatıldı
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 13 Ağustos 2026 Perşembe günü denize giriş yasağı uygulanacak.
Karara göre ilçedeki tüm plajlarda bugün denize girilmesine izin verilmeyecek.
Valilik tarafından yapılan açıklamada vatandaşlardan alınan karara uymaları istendi.
Jandarma ekiplerinin de bölgede denetim gerçekleştireceği bildirildi.
Böylece Saray ilçesinde denize giriş yasağının yalnızca belirli plajlarla sınırlı olmadığı, tüm plajları kapsadığı açıklandı.
Kırklareli’nde İğneada ve Kıyıköy İçin Yasak Kararı
Kırklareli’nin Karadeniz’e kıyısı bulunan Demirköy ve Vize ilçelerinde de 13 Ağustos günü denize girişlere yasak getirildi.
Demirköy ve Vize Kaymakamlıkları tarafından yapılan açıklamaya göre karar, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle alındı.
Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesi ile Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki tüm plajlarda denize girilmesi yasaklandı.
Karar doğrultusunda bugün bu bölgelerde deniz kullanımına izin verilmeyecek.
Denize Giriş Yasağı Uygulanan Bölgeler
Bölge Yasak Tarihi Kapsam
Şile 13-14 Ağustos Sahil, koy ve plajlar
Arnavutköy 13-16 Ağustos Denize giriş
Sarıyer Kısırkaya 13-14 Ağustos Deniz ve plaj girişi
Tekirdağ Saray 13 Ağustos Tüm plajlar
Kırklareli Kıyıköy 13 Ağustos Tüm plajlar
Kırklareli İğneada 13 Ağustos Tüm plajlar
İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nde yüksek dalga ile olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle farklı sürelerde denize giriş yasağı uygulanıyor. Şile, Arnavutköy, Kısırkaya, Saray, Kıyıköy ve İğneada için alınan kararların tarihlerinin dikkate alınması gerekiyor. Siz de bölgenizdeki deniz ve plaj koşullarına ilişkin görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.





