İyi ve kötü, acı ve tatlı anıların bir arada bulunduğu bu yılı geride bırakırken, insanlık adına ve ülkemiz adına 2024'ün daha iyi bir yıl olmasını umut ediyoruz.

Sporun içinde özellikle A Milli Futbol Takımı'nın başarısı, 2023 yılının unutulmayacakları arasına girdi. UEFA 2023 Avrupa Şampiyonası'na grubunu lider tamamlayarak katılan A Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya son maçı beklemeden grubun lideri olarak katılmayı başardı. Bu başarı, bir bayrak yarışı gibi, 2024'ün spor adına daha yüksek hedeflere taşınmasına vesile olmasını diliyoruz.

Trabzonspor açısından ise ilginç bir seyir yaşandı. 2022-23 sezonunun son periyodunda Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile anlaşan Trabzonspor, yeni bir döneme adım atmıştı. Sezon öncesi kampını adım adım takip edenler olarak, Bjelica'nın başarılı olacağına inanıyorduk. Ancak ligin henüz 8. haftasında 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet gibi istikrarsız bir tablo oluştu ve Bjelica ile yollar ayrıldı. Ligin başlarında olunması nedeniyle Trabzonspor, şampiyon yapan hocası Abdullah Avcı ile yeniden çalışmaya karar verdi.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'a geldiği ilk sezondaki gibi öncelikle takımı toparlamayı ve gelecek sezonun altyapısını oluşturmayı hedefledi. İstikrarı yakalamak saha sonuçları olarak henüz mümkün olmasa da, Avcı'nın Trabzonspor camiasının kredisine ve güvenine sahip olduğunu gördük. Teknik direktör değişikliğiyle birlikte takımın seyri ve geleceği konusunda umutlarını koruyan Trabzonspor, 2024'e daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor.

TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Ayşe Sancak