Rapora göre, yapay zeka teknolojisi son yıllarda beklenenden daha hızlı bir şekilde gelişiyor ve bu hızlı ilerleme insanlık için potansiyel bir tehdit oluşturabilir. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hazırlattığı 247 sayfalık rapor, yapay zekanın emniyet ve güvenliğini artırmaya yönelik bir eylem planı sunuyor ve bu konuda uzmanların ve güvenlik yetkililerinin görüşlerine dayanıyor.

Raporda, yapay zekanın insanlığın türünün yok olmasına neden olabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulanıyor ve hükümetin bu ulusal güvenlik risklerine karşı hızlı ve etkili bir şekilde hareket etmesi gerektiği belirtiliyor. Öneriler arasında, yapay zeka modellerinin belirli bir işlem gücünün üstünde eğitilmesinin yasaklanması gibi önlemler bulunuyor.

2024 Mart Ayında En Çok Satılan Sıfır Otomobiller Açıklandı! 2024 Mart Ayında En Çok Satılan Sıfır Otomobiller Açıklandı!

Uzmanlar, önümüzdeki 5 yıl içinde yapay genel zeka adı verilen bir aşamaya ulaşılacağını ve bu durumun insanların birçok alanda yapay zekadan üstün hale gelmesi anlamına geldiğini düşünüyorlar. Yapay Zeka'nın babası olarak bilinen Geoffrey Hinton ve diğer akademisyenler, yapay zekanın neden olabileceği riskleri azaltmak için küresel bir öncelik olması gerektiğini vurguluyorlar.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA