Bu sezon CSKA Moskova formasıyla 26 maçta 11 gol, 3 asistle dikkat çeken Chalov, Trabzonspor'un radarında. Aynı zamanda forvet arkası ve sağ kanat pozisyonlarında da görev yapabilen yetenekli oyuncunun sözleşmesi 31 Aralık 2024'te sona erecek. Transfermarkt değeri 12 Milyon Euro olan Chalov, sözleşme yenilememesi durumunda 2024'ün sonunda bonservissiz olarak transfer edilebilecek.

Trabzonspor'un mali şartları doğrultusunda Chalov'un transferi için girişimlerde bulunmaya başladığı belirtiliyor. Ancak, oyuncunun Avrupa'dan birçok talibinin olduğu göz önüne alındığında mücadeleci bir sürecin beklediği ifade ediliyor.

Abdullah Avcı'nın özellikle Chalov'un transferinde ısrarcı olduğu ve golcü oyuncuyu kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı bildiriliyor. Trabzonspor'un sadece Chalov ile değil, aynı zamanda CSKA Moskova'nın 28 yaşındaki Brezilyalı stoperi Willyan Rocha ile de ilgilendiği ve bu transfer için girişimlerin sürdüğü aktarılıyor. Bordo-Mavililerin, önümüzdeki dönemde kadrosunu güçlendirmek adına Rusya'dan önemli isimleri transfer etmeye odaklandığı gözlemleniyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT