Başkan Genç'in öncelikli projeleri arasında Trabzon için yükselen trend olan turizmi 12 aya yaymak ve engelli bireylere yönelik otizm yaşam merkezi bulunuyor.

Organize Sanayi Bölgelerinin genişletilmesi ve küçük sanayi esnafının taşınması da Genç'in öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Yatırım ve üretim adımlarıyla şehrin ekonomisinin güçlendirilmesi ve istihdamın artırılması hedefleniyor.

Genç'in kültür, sanat, spor ve sosyal hizmetlere verdiği önem de dikkat çekiyor. Her ilçeye kütüphane kurulması ve şehrin doğusuna ve batısına sokak hayvanları için klinikler açılması planlanıyor. Ayrıca, kadın istihdamı başta olmak üzere istihdamı artırmak için tekstil kentin kurulması da Genç'in öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Başkan adayı Genç'in bu kapsamlı projeleriyle Trabzon'un kültürel, ekonomik ve sosyal alanlarda daha gelişmiş bir şehir haline gelmesi ve Trabzonluların yaşam kalitesinin artması hedefleniyor.

Projeleriyle ilgili konuşan Başkan Genç, şunları söyledi:

“TURİZMİ 12 AYA YAYACAĞIZ”

“Şehrimizde en çok talep edilen konuların başında istihdam öne çıkıyor. Turizm de öne çıkan bir diğer konu. Şehrimiz aynı zamanda bir tarım şehri. Trabzon’a gelen ziyaretçilerin tercih nedenleri arasında birinci sırada inanç merkezleri, doğal güzellikleri geliyor. Bunun dışında turistlere sorduğumuzda ‘neden bu şehre geliyorsunuz’ diye ‘güven duyuyoruz’ diyorlar. Güven kayboldu mu öteki şeylerin bir anlamı kayboluyor. Turistin Arabı, İngilizi, Almanı olur mu? Hepsi geliyor. Şimdi bir kayak tesisi kurarak turizmi bütün mevsimlere yaymak istiyoruz, bütün bir yıla yaymak istiyoruz. Hemen Sümela Manastırı’nın 20 km güneyinde bir yer var. Kar ölçümleri yaptık, burası uygun. Bakanlıklarımız üzerinde çalıştı. Özel yatırımcı olacak. Çünkü bu zenginlik var bu şehirde. Bakanlarımızla konuştuk. Şu anda 12 km’lik yolu yapılmış. Ben belediye başkanı olarak yatırımla, turizmle istihdamla ilgilenmek zorundayım.” 

“TRABZON’DA İSTİHDAMI ARTIRACAĞIZ”

“Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Üretim demek aynı zamanda istihdam demektir. Şehrimizde dört tane sanayi bölgesi var. Şimdi kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla bir tekstil kent projemiz var. Yeri hazır. Trabzon bir sanayi şehri değil ama bütüncül anlayışla çalışmalar yapacağız. Ulaşımla ilgili projelerimiz var. Güney Çevre Yolu’nu başlattık onu özellikle takip edeceğim. Şu anda 4 km yapıldı, toplamda 44 km. Bunu yaptığımız zaman hem transit trafiğe katkı sağlamış olacağız hem de şehrimizi de güneye taşımış olacağız. Şehircilik açısından da ileriye dönük bir projeksiyon ortaya koymuş olacağız. Çünkü gelecekte bu şehir güneye doğru büyümek zorunda. Bunu şimdiden planlamamız lazım.”

“OTİZM YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ”

“Birçok konuda adımlar attık. Çocuklara, gençlere, yaşlılara ve özel bireylerimize, bize emanet olan sokak hayvanlarına yönelik adımlar attık.  Biz 17 engelli derneğimizi bir araya topladık. Şimdi de ‘En Mutlu Köy’ projesiyle beraber hem engelli istihdamına katkı sağladık, hem de mutlu olmalarına ve rehabilite olmalarına katkı sağlıyoruz. Şimdi de ‘Otizm Yaşam Merkezi’ kuracağız. Artık anneler otizmli çocuklarıma ‘benden sonra kim bakacak’ diye düşünmeyecek, bunu dert etmeyecek. Bunun için 36 dönümlük bir yer belediyemize tahsis edildi. Orada o yavrularımıza bakacak bir yaşam merkezi yapacağız.” 

Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu: "Deniz Üssü Rize'den Vazgeçildi, Sürmene'de Kalacak" Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu: "Deniz Üssü Rize'den Vazgeçildi, Sürmene'de Kalacak"

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN KLİNİK SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

“Sokak hayvanlarımızla ilgili bir klinik açtık. Şehrimizin merkezinde kedi popülasyonunu kontrol altına aldık. Onları tedavi ettik. Şimdi aynı anlayışı şehrimizin hem doğusuna, hem de batısına taşıyacağız ve bu tür klinikler açacağız. 

“HER İLÇEYE BİR KÜTÜPHANE AÇACAĞIZ”

“İnşallah her ilçeye bir kütüphane yapacağız. Gençlerimizin sporla buluşması için yeni aktivasyon alanları düşüncelerimiz arasında. Zira Trabzon bir spor şehri. Buna dönük projelerimiz olacak.”


TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT