Parti içinde birçok ismin ismi geçerken, üç ismin öne çıktığı bildiriliyor ve bu isimlerin arasında Ali Yerlikaya'nın öne geçtiği ifade ediliyor.

Üst düzey bir AK Parti yöneticisi, son zamanlarda Ali Yerlikaya'nın isminin daha fazla konuşulduğunu doğruladı. Diğer adayların önünde olduğu belirtilen Yerlikaya'nın İstanbul için adaylık yolunda öncü olduğu konuşuluyor. Ancak, Murat Kurum'un adaylık ihtimalinin giderek zayıfladığı ve devre dışı kaldığı kaydediliyor. Kurum'un milletvekili olması ve Meclis'teki kritik sandalye dağılımının bu kararda etkili olduğu ifade ediliyor.

AK Parti'nin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayı konusunda Karadenizli bir adayın tercih edilmesi yönündeki önceliği ise şimdilik geri plana atılmış gibi görünüyor. Ancak, hâlâ Trabzonlu bir hemşerin olan Ergün Turan'ın önemli bir seçenek olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

Sonuç olarak, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adaylığı için Ali Yerlikaya, Murat Kurum ve Ergün Turan gibi isimler arasında değerlendirmeler devam ederken, AK Parti'nin son kararını nasıl vereceği ve hangi ismi aday olarak göstereceği merakla bekleniyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak