Trabzonspor Fenerbahçe olaylı maçın yankıları sürüyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koş, Türkiye Futbol Federasyonu’na “Lig’ten çekiliriz” tehdidinde bulunmasındaki amaç Trabzonspor’a ağır bir ceza verdirmek.

Birincisi bu

İkincisi de taraftara söz verdiği şampiyonluk vaadini yerine getirememenin üzerini örtmek.

6 yıl önce Aziz Yıldırım’a karşı seçim kazanan ve kazanmasında en etkili vaadi olan Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağım sözünün altında ezilmesi, şampiyon yapamamanın başarısızlığı, camiaya karşı olan sorumluluğunu yerine getirememenin üstünü örtmek için Trabzonspor maçının altına sığınma ve süreci geçiştirme çabasıdır.

Fenerbahçe taraftarına verdiği şampiyonluk sözünü yerine getirememenin üstünü Trabzonspor’un olaylı maçını bahane göstererek örtmeye çalışıyor

Yani başarısızlığını, provokasyon yaptırdığı iddia edilen Trabzonspor maçıyla unutturmaya çalışıyor.

Birkaç hafta önce 2 Nisan gün yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklamış ardından provokasyonla gündemi değiştirip başarısızlığının üstünü örtmek, yeniden aday olabilmek için mağduru oynamak bunu yaparken de Futbol Federasyonunu tehdit ederek yeniden başkan olabilmenin çabasıdır.

Ali Koç’un çırpınışıdır

Önce mağduru oynayıp “Başarısız oldum bırakacağım” dedi, ardından provokasyon yaratarak olayların yaşandığı Trabzonspor maçını fırsata çevirip hem başarısızlığın üstünü örtmek hem de yeniden başkan olabilmenin gayretidir.

Yani 2018 yılından beri başkanlığını yaptığı Fenerbahçe’yi şampiyon yapamamanın, başarısızlığına kılıf aramasıdır.

Kendini kurtarmaya çalışıyor.

Bu sebepledir ki Türkiye Futbol Federasyonu’nu “Ligden çekiliriz” tehdidi ile yıldırmaya ve Trabzonspor’a ağır cezalar verdirmenin çabası içerisindedir.

Şu fotoğraflara bakın

Ben de o maçtaydım.

Tüm yaşananları çıplak gözle izledim, hatta görüntülerini de çektim.

Gergin geçen maçın ardından saha içerisinde sevinç gösterileri yaparak seyirciyi provoke etmek, bazı futbolcuların el-kol hareketleriyle taraftarı tahrik ederek sahaya çeken Fenerbahçeli oyuncular ve teknik heyettir.

O taraftarları sahaya çeken Fenerbahçe olmuştur.

Sahaya giren ilk taraftar ki Trabzonspor taraftarı olup olmadığı da belli değil, o şahıs sadece boks pozisyonu alıp saldırmamış ilk saldırıyı gerçekleştiren Fenerbahçeli oyuncu Osayi’dir.

O taraftar sadece gard pozisyonu almış hiçbir fiili saldırıda bulunmamış ancak Osayi ve Oosterwolde yumrukla saldırıp yere yığarak yumruk ve tekme atan Fenerbahçeli tüm futbolculardır, teknik heyettir, malzemecidir.

Egemen Korkmaz ne yapsaydı, oturup o taraftarın yumruk yemesine ve tekme darbelerine maruz kalmasına seyirci mi kalsaydı.

Mademki Fenerbahçeli oyunculara nefsi müdafaa yakıştırması ve savunması yapılıyor o zaman Egemen Korkmaz’ın da yaptığı odur.

Osayi’nin saldırdığı, yumruk attığı, tekme yediği o taraftarın da savunması nefsi müdafaadır.

Yok öyle yağma, yok öyle çifte standart.

Bu art niyettir.

Tek taraflı bakmaktır.

O maça Türkiye’nin dört bir yanından seyirciler geldi, İstanbul’dan, Van’dan, Erzurum’dan, Gümüşhane’den, Ankara’dan, Antalya’dan her yerden.

Ne belli o taraftarın da Fenerbahçeli olmadığı veya Galatasaraylı olmadığı

Biz bu oyunlara çok defa maruz kaldık çünkü.

O sahaya giren taraftarın kimliklerinin de iyi incelenmesi lazım.

Şimdi tüm Fenerbahçe camiası algı operasyonu yaratarak Trabzonspor’u zan altında bırakarak ve tüm suçu onun sırtına yıkarak ağır ceza verdirme çabasıdır. Fenerbahçe’yi aklayıp ceza almamasının çabasıdır.

Ali Koç’u kurtarma çabasıdır.

Ali Koç’un tek amacı Trabzonspor’a ağır cezalar aldırarak kaçan şampiyonluğun üzerini örtmek ve 2 Nisan 2024 tarihinde yapılacak kongrede yeniden aday olabilmektir.

Ama kendini kurtaramayacak.

Aziz babası başından aşağı bekliyor, 6 yıl önceki intikamın rövanşını almak için siperde duruyor.