Altın fiyatları, son dönemde hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. Bu yükseliş trendi, yatırımcılar arasında heyecan ve merak uyandırıyor. Gram altın için konuşulan 3500 TL seviyesi, uzmanlar tarafından da değerlendiriliyor.

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, artış eğiliminde olan dolar ve altın fiyatlarına yatırım yapacaklara önemli uyarılarda bulunuyor. Maviş'e göre, yaşanan sert yükselişlerin arkasında Merkez Bankaları'nın altın rezervlerini artırması ve ABD Merkez Bankası faktörü etkili.

Maviş'in yaptığı açıklamalara göre, gram altın için kritik seviyeler hakkında belirli rakamlar ortaya konmuş durumda. Ancak bu yükselişlerin hızı ve agresifliği, uzmanlar tarafından sağlıksız olarak değerlendiriliyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'e göre, ons ve gram altında görülen sert yükselişlerin sürpriz olmadığını belirtiyor. Ancak hızlı yükselişlerin sağlıksız olduğunu vurguluyor ve dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Dolar alıp saklayanlar dikkat: Kurda uzun zaman sonra bir ilk! Dolar alıp saklayanlar dikkat: Kurda uzun zaman sonra bir ilk!

Uzmanlar, piyasadaki bu hızlı yükselişlerin bir düzeltme hareketine neden olabileceğini ifade ediyorlar. Fed'in faiz indirimi beklentisi ve diğer faktörlerin önemli olduğunu belirten uzmanlar, yatırımcıların bu durumu yakından takip etmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

Altın fiyatlarında yaşanan bu çifte rekor, yatırımcılar için önemli bir fırsat olabileceği gibi riskleri de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla, piyasadaki gelişmeleri dikkatle izlemek ve uzmanların önerilerini değerlendirmek önem taşıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY