Bazı tarihçilere göre Amasya Tamimi, bir ihtilâl beyannamesidir ve orada Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle der; “Artık İstanbul Anadolu’ya hâkim değil, tabi olmak zorundadır”. Ulu önderin bu kıymetli sözü bugün Trabzonspor özelinde hayat buluyor ve bizlerde bu büyük ihtilalinin bir parçası olmanın haklı gururunu doyasıya yaşıyoruz.

Lakin; Kuruluş tarihi Osmanlı'ya dayanan rakiplerinden onlarca yıl sonra, üstelik rakiplerine göre maddi olarak fazlasıyla geri kalmış bir coğrafyada yeşeren genç cumhuriyetin yiğit evladı Trabzonspor buralara kolay gelmedi.

Yaylada koca bir kayanın dibinden doğan küçücük bir ırmak misali temiz, duru ama önüne çekilecek setlere karşı da bir kadar  savunmasızdı genç Trabzonspor. İşte o minik ırmak büyüdü, büyüdü ve bir çağlayan misali önünde durulamaz bir hal aldı. 1996, 2005, 2011 yıllarında olduğu gibi sahada kazanılanı masada kaybetmiyor artık. Artık statükonun hizmetkarı hakemleri de, Satılık medyanın kiralık kalemlerini de, Nüfuzlu siyasilerin kirli müdahalelerini de önüne katarak yol alıyor.

İşte o fırtına Fenerbahçe'nin pes etmeyip kazandığı haftada kendi göbeğini kesme adına çıktı Antalyaspor karşısına..

Haftalar öncesinden akın akın kente gelen Trabzonspor sevdalılarının tıklım tıklım doldurduğu tribünlerin önünde maça müthiş bir iştahla başladı Fırtına. Uzun yıllardır maç izleyen bir sporsever olarak ilk defa Trabzonspor seyircisini bu kadar maçın içinde gördüm dersem abartmış olmam..

Maç için golle başladı diyebiliriz. Abdülkadir Ömür'ün asistinde kuzeyin yeni kralı skoru 1-0'a getirdi. Golden sonra bir süre daha yüksek tempo ile mücadele eden Fırtına dakikalar 20'yi devirince tempoyu düşürdü ve rakibini oyuna dahil etti. Bu dakikadan sonra oyun karşılıklı ataklar eşliğinde orta saha mücadelesine dönüştü.

Fırtına zaman zaman basit hatalar ile rakibe gol pozisyonları verse de skor değişmedi ve Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile taraflar soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci yarıya daha da etkili başladı Akdeniz ekibi. 10 dakika dolmadan önce bir gol yedi ardından da penaltı ile bir gol yemenin kıyısındandan döndü. Penaltıyı kurtaran kaptan Uğurcan takıma bir hayat öpücüğü verdi dersek abartmış olmayız.

Bu kurtarış ile birazcık silkelenen fırtınanın Dorukhan ile bir gol bulması da gecikmedi.

Golden sonra da pozisyon vermeye devam etti ev Sahibi ve dakika 80'i gösterirken skor 2-2'ye geldi. Maçın son dakikaları büyük baskıya sahne olsa da başka gol olmadı ve Trabzonspor lider çıktığı maçı, şampiyonlukla bitirdi.

Teşekkürler Ahmet Ağaoğlu, teşekkürler Abdullah Avcı, Teşekkürler çocuklar!!

İyi ki varsınız…