Trabzon’da uzun yıllar siyaset yapan Galip Keleş ile birlikte Selahattin Hasançebi TAKA Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Tacettin Çebi ile Malkoç’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler. Galip Keleş, ‘Sayın Malkoç’un böyle bir göreve atanmasından hemşehrisi ve arkadaşı olarak gurur duyduk’ dedi.

Medine Savunmasını Anlatacak

Trabzonlu iş adamı ve ilim adamı Edip Sevinç, Araştırma ve Kültür Vakfında  Medine savunması ismli konferansta konuşacak. 16 Aralık Cuma günü yapılacak olan konferans Tabakhane Mahallesi Yavuz Selim iş merkezindeki vakıf binasında saat 19.00’da başlayacak.

Mert Nöbette

AK Parti’nin Pleitli Mahalle Yönetim kurulu üyesi Osman Mert, 44 polis ve vatandaşımızın şehit olduğu İstanbul saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırımın resimlerinin altında nöbet tutuyor ve ‘bu vatanı böldürtmeyeceğiz’ diyor.

Beşikdüzülü Muhtarlardan Tepki 

Beşikdüzü Muhtarlar düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Beşiktaş'ta da meydana gelen bombalı terör eylemine tepki gösterdiler. Beşikdüzü Muhtarlar Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında, muhtarlar adına basın açıklaması yapan Muhtarlar Derneği Başkanı  Metin Sarıgan: "Son  derece canımızın yandığı, yüreğimizin sızladığı bir haftayı geride bıraktık. İstanbul Beşiktaş'ta 44 şehit verdik. 

155 vatandaşımız yaralandı. Milletimiz, teröre karşı birlik ve  beraberlik içinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Vicdan yoksunu eli kanlı terör örgütleri şunu iyi bilmelidir ki, Türk Milleti teröre karşı daima tek yumruktur, olmaya da devam edecektir. Varlığı ebedi olan merhamet sahibi yüce Allah'ım güvenlik güçlerimizi hainlerden koru. Ülkemizin birliğini, dirliğini bozmak isteyen şer odaklarına izin verme. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz " dediler. Muhtarlar daha sonra emniyet ve jandarmayı ziyaret etti.

Cezaevinden Mektup

Trabzon Bahçecik Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan Mesut Sönger Taka Gazetesi’ne mektup yazdı. Sönger; “Sizinle her gün buluşmak bölgemizin günlük, görsel ve yazılı haberlerine ulaşmaktan dolayı memnuniyetini belirtmek istiyorum. Sayın Yönetim Uzun yıllardır cezaevinde cezamı infaz ediyorum. Son bir yıldır Bahçecik Cezaevin de’yim. Kurumda iş yurtlarında çalışıyorum. Cezamın bitmesine uzun bir zaman daha var. Bu süreyi çalışarak geçirmek, para kazanmanın önemini görmek, meslek sahibi olmak çok güzel. Kendimi özgürlüğe hazırlıyorum. Bu süre zarfı içinde sizin aracılığınızla benim gibi hükümlü olan bir bayanla özgür kaldığım da yeni bir hayat, yeni bir sayfa tertemiz umutlarla yaşayan kader mahkûmu bayan ile mektuplaşarak tanışıp evliliğe adım atmak bir yuva kurmak bu güzel şehre yerleşmek istiyorum. 2006 yılından beri cezaevindeyim altı yılım daha var ben İstanbulluyum. Cezam bitince Trabzon’da yaşamak istiyorum.”

Trabzon'da SGK'nın Eski Binası Yıkılacak Mı? 

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Atapark'taki eski hizmet binası ve lojmanları Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devredildi.  Karayolları, önümüzdeki günlerde bu binaları yıkıp ortadan kaldırarak bu alanda döner kavşak ve alt geçit çalışması yapacak.  Aynı yerdeki Haluk Ongan Sahnesinin yıkıp yıkılmayacağı merak ediliyor.

Çaykara Müftüsünü Uğurladı

Çaykara İlçesi Maraşlı Mahallesinden emekli müftü Sabri Bostan vefat etti.  Sabri Bostan öğle namazına müteakip Çaykara merkezde kılınan cenaze namazının ardından Maraşlı Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

Dinçer,  Konferans Verecek

Eski Bakan Dinçer, Rize'de Konferans Verecek60. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 61. hükümette ise Milli Eğitim Bakanı olarak görev alan İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, RTEÜ, tarafından düzenlenecek konferansa katılacak. Konferans, RTEÜ Rektörlüğünce 14 Aralık 2016 Çarşamba günü saat: 15.00’da Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenecek.

KTÜ’ye Dev Bütçe

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) onaylandı.  Toplamda 421 milyon 333 bin TL olan Bütçede  319 milyon 886 bin TL ile en büyük kalemi Eğitim Hizmetleri oluşturdu. Ardından 56 milyon 352 bin TL ile Sağlık Hizmetleri, 34 milyon 216 bin TL ile Genel Kamu Hizmetleri, 8 milyon 694 bin TL ile Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetleri geldi. Bütçede en az pay ayrılan kalem ise 2 milyon 185 bin TL ile Dinlenme, Kültür ve Din Hizmetleri oldu. Bütçede her hangi bir kesinti olup olmadığını sorduğumuz KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ise, “Bütçe her hangi bir kesintiye uğramadı. Bizim talep ettiklerimiz fazlasıyla var içinde” dedi. Bütçede her zaman Eğitim Hizmetlerinin en fazla pay ayrılan kalem olduğunu ifade eden Baykal, “Bu kalem içerisinde maaşlar, yatırımlar vs.. Hemen hemen her şey var” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim