İlçedeki bazı fırınların ilk etapta 10 ekmekle başlattığı projede hayırsever iş insanlarının destekleriyle günde 200 ekmek ihtiyaçlı ailelere ulaştırılıyor.

Her gün askıda ekmek projesi ile fakir ve ihtiyaçlı insanların en azından zaruri ihtiyacı olanının ihtiyacının temin edilmesi ile bazı ailelerin geçim sıkıntısına ortak olduk diyen Proje Koordinatörü İbrahim Kanlı , '1 aylık olarak 5000 ekmek hedefimiz var. Hayırseverlerin desteği ile önceden tespit edilen 50 ailenin yıllık ekmek ihtiyacını karlamak istiyoruz' dedi.
 
TOĞAN'A DURMAK YOK
 

Trabzon Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Kovit-19 virüsünün her gün yüzlerce insanı aramızdan aldığı bugünlerde semt pazarlarını denetledi. Sosyal mesafe ile ilgili esnafı ve vatandaşı uyardı. Semt pazarcıları odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.
 
YERİNDE DENETİM
 

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş ile 1 No’lu Erdoğdu Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi ve muhtar Şenol Yılmaz'ın önerilerini alıp görüş alışverişinde bulundu.
 
KİRALARA ERTELEME
 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 'Zor durumda olan esnaflarımızdan bizim kiracı ve işgalcilerimizden Mart, Nisan, Mayıs aylarında kira talep etmiyoruz ve erteliyoruz' dedi.
 
İYİ PARTİ MASKE DAĞITTI
 

İYİ Parti Akçaabat ilçe başkanı Mustafa Mısır ve yönetim kurulu üyeleri ilçe merkezinde cadde ve sokaklarda vatandaşa maske dağıtarak sokağa çıkmamaları konusunda da uyardılar.
 
SÜRECİ SÜPER GÖTÜRÜYOR
 

Salgını dolayısıyla 18-19 Cumartesi pazar günleri için ilan edilen sokağa çıkmama yasağı boyunca alınacak önlemler valilik salonunda ilgili yetkililerle masaya yatırıldı ve toplantı sonucunda nöbetçi petrol istasyonları ve lastik tamircileri bir komisyon vasıtasıyla kura ile belirlendi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu şu ana kadar süreci ekibiyle güzel götürdü.
 
ÇELENK'TEN GÜZEL ÇALIŞMA
 

Şehit ve Gazi Aileleri Genel Müdürü Selim Çelenk, “Pandemi sürecinde yurt çapındaki şehit yakınları ve gazilerimiz ile sürekli görüşüyor ve bugüne kadar 753 Şehit yakını ve Gaziyi aradı. Kendilerinin Bu vatana emanet olduklarını söyleyen Çelenk, tüm personelimiz onların emirlerinde olduğunu bilsinler.” dedi.
 
AYYILDIZ HALA OĞLUNU KAYBETTİ
 

Bu fotoğraf 2 yıl önce ramazan iftarında çekildi. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel sekreteri Haluk Ayyıldız, eşi Yasemin hanım ve oğlu Murat Cem. Ayyıldız'ın çok sevdiği halasının iş adamı oğlu Derya Orhon. Orhon Moskova’dan gelmiş ve aynı masa etrafında oturmuşlar. Derya Orhon, uzun süre kanser rahatsızlığından tedavi gördü ameliyatlar geçirdi, geçen yıl Esentepe Mahallesi’nde yanan evi ve oluşan yanıklarla çok zor bir süreç yaşadı ve dün yaşama veda etti. Cenaze namazının ardından da Sülüklü'den son yolculuğuna uğurlandı. Düzgün, yürekli ve güzel adamdı. Allah rahmet etsin, Ayyıldız başınız sağ olsun.
 
GÜNNAR'DAN MUHTEŞEM TRABZON ANKETİ
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, sosyal medya hesaplarından anket başlattı. Sosyal medyayı gerektiği anlarda en aktif olarak kullanan Günnar, Trabzon fotoğrafıyla birlikte 12 maddelik Trabzon anketi paylaştı. Kendisinin, Akçaabat'ta köfte yiyip, Meydan Parkına çay içip, Boztepe'den şehri izleyeceğini ifade eden Günnar, "Trabzon'umuzu yeniden doyasıya yaşayacağımız günlerin özlemiyle, Ben ilk olarak 1, 2 ve 5 numarayı gerçekleştireceğim. ‪Siz hangilerini yapacaksınız?" dedi. Günnar'ın anketi dakikalar içinde çok sayıda beğeni, paylaşım ve yorum aldı.
 
SEFA AĞIRMAN'IN ANNE ACISI
 

Trabzon'un Of İlçesi'nde hizmet veren Uzungöl Petrolün sahibi Sefa Ağırman'ın sevgili annesi, Gazetemizin Genel Müdürü Zihni Ağırman'ın yengesi Hafife Ağırman, bir süredir kalp rahatsızlığı sebebiyle Yıldızlı Medikal Park'ta tedavi görüyordu. Dün kalbi durdu ve yapılan tüm müdahalelere rağmen geri dönmedi. Anne Ağırman bugün de Çaykara'nın Taşkıran Mahallesi’nden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhumeye Allah'tan rahmet kederli Sefa Ağırman ve Zihni Ağırman'a sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
NURİ AYDIN'DAN HAYDAR HOCA'YA
 
Trabzon'da hakka yürüyen Prof. Dr. Haydar Baş ile ilgili olarak CHP Trabzon Milletvekili adaylarından Nuri Aydın, bir yazı kaleme aldı. Aynen aktarıyoruz: '12-Eylül-1980 darbesinde Trabzon’da, Boztepe’de Bowling salonunda birlikte yattık.
 
Babam Cafer Hocayı çok sever sayardı. Kardeşim Şerafettin’in Trabzon Lisesinden öğretmeniydi. Annem bizi çok sevdiği Atatürk’ü anlatarak büyüttü, Tahsil ve ilahiyat dönemimde bu büyük insanı okuyarak öğrendim, daima kurduğu Cumhuriyetin nimetlerine şükrettim diyerek kalabalık sohbetlerine Atatürk ile başlardı. 12-Eylül ve 28 Şubat sürecinde üzerine çok gidildi, Her zaman yanında durdum, Her defasında sahip çıktım. O hep Atatürkçü olduğunu söyledi “Hoş Geldin Atatürk” adlı eseriyle, Büyük Atatürk’ün Müslüman bir aileden gelen Müslüman kişiliğini belgeleriyle anlattı. Özellikle Bu dönemde Atatürk ile ilgili Dik duruşlarıyla gündem oldu.
 
Partisi ve kitlesi ile birlikte, Atatürk ilke ve devrimlerini ödünsüz bir şekilde savundu. Bir din adamı olarak Türkiye’de ilk kez başta Deniz Gezmiş olmak üzere, 68-78 kuşağı Devrimci hareketlerinin önderlerini savundu. Onlar 6. Filoyu denize döken emperyalizme karşı savaşmış bu ülkenin bağımsızlığını savunan yurtseverlerdi, Biz ise onları astık.. diyerek kitlesine anlattı.
Editör: TE Bilisim