Açılış törenine Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Arsin İlçe Kaymakamı Ömer Sirkeci, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Paşa Kozoğlu, belediye meclis üyeleri, engelli derneklerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SEVGİ VE GAYRET VARSA ENGEL YOKTUR

Açılış töreninde konuşan Başkan Gürsoy, engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirterek, "Erişilebilir engelli asansörümüz, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak. Asansörümüz ile engelli vatandaşlarımızın sahilimize geçişini kolaylaştırıyor ve engelli kardeşlerimizin penceresinden hayata bakarak onların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehit. P. Er. Miktat Beder üst geçidimizin ilk yapımına başladığımız zaman bir engelli kardeşimiz akülü arabasıyla yanıma yaklaştı, dedi ki ‘’ Başkanım çok güzel bir üst geçit oldu ama biz karşıya nasıl geçeceğiz" o gün kendime söz verdim ben bu hizmeti ilçeme kazandıracağım diye çok şükür Rabbim bu imkânı bizlere sundu. Bizim siyaset anlayışımızda sevgi ve gayret varsa engelle yoktur.’’  dedi.

Başkan Gürsoy, engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız devam edecek. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Erişilebilir engelli asansör, engelli vatandaşların yanı sıra yaşlılar ve bebekli aileler tarafından da kullanılabilecek.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT