İşte detaylar haberimizde...

Türkiye'de artan enflasyondan dolayı para basımları da değişmiş durumda. Artan pahalılık yüzünden 200 TL'lik banknotlar piyasada daha çok talep edilmeye başlandı. Hal böyle olunca bankalar yeni bir karar aldı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. ATM'lerden para çekecekler dikkat! Yeni uygulama bayram sonrası tüm ATM'lerde başlıyor.

ATM'LERDEN PARA ÇEKECEKLER DİKKAT! YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

200 liralık banknotlar için bankalardan yeni bir uygulama kararı geldi. Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, banka ATM'lerinde 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik paralar için 5 ayrı slot olduğunu belirterek, son zamanlarda yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle çok sayıda 200 liranın kullanıldığını ve bu nedenle bankaların 10 TL ve 20 TL konusunda kritik bir değişikliğe gittiğini belirtti.


BAYRAMDAN SONRA TÜM ATM'LERDE GEÇERLİ OLACAK

Başvuran alacak: Çocuğu olan aileler tek şartla 5 bin lira alıyor Başvuran alacak: Çocuğu olan aileler tek şartla 5 bin lira alıyor

Bayramdan sonra birçok banka ATM'lerinde para sayma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 liralık banknotların kullanımını kapatacak. Bunların yerine 200 liralık banknotlar konulacak. Bu uygulama bayram sonrası tüm Türkiye'de yayılacak. Babuşçu, yapılan değişiklik için "Bankalar ATM’lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştiriyor. 20, 10 ve 5 TL’lik banknot yerleştirmiyor…" ifadesini kullandı.
KARAR

Editör: Birol Sancak