Altınordu ilçesine bağlı kırsal Kızılhisar Mahallesi'nde, amcasından devraldığı bakkal dükkanını yarım asırdır sürdüren Aydın Bektaş (72), bir gün bile sakal tıraşı olmadan, takım elbise giymeden ve kravat takmadan yerinin kapısını açmıyor. Bektaş, görünümüyle insanların takdirini toplarken, bunu kendisine ve insanlara olan saygısından yaptığını belirtiyor. Bektaş’ın mahalle sakinlerinin takdirini kazanan bu tutumu esnaf gençlere de örnek oluyor.

Trabzon'da Bayram Sabahı ATM Sorunu: Para Çekmek İsteyen Vatandaşlar Şokta... Trabzon'da Bayram Sabahı ATM Sorunu: Para Çekmek İsteyen Vatandaşlar Şokta...

Traşsız Olmaz

Her gün sakal tıraşı olduğunu ve takım elbise giydiğini ifade eden Bektaş, “Bu benim kendi özverim. Beni tanıyanlar bunu iyi bilir. Bir günü aksatmam mümkün değildir. Önce kendime saygımdan, sonra da insanlara olan saygımdan dolayı kendime dikkat ediyorum. İnsanoğlunu elbise değil önce kişilik gösterir ancak kişiliğe de yakışan ona giydirdiğindir. İnsanlar bize alıştı, böyle olduğumuzu biliyorlar, benim bu şekilde giyinmemden ve gezmemden mutlu oluyorlar” şeklinde konuştu.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak