Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan Spor Seferberliği Çağrısı: “Kampüsler Hareketleniyor”
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Spor Dostu Kampüs” sertifika töreninde gençler için hayata geçirilen projeleri ve sporun üniversite yaşamındaki önemini anlattı.

“Gençlik için hareket zamanı,” diyen Bakan Bak, sporun sadece bedensel değil, zihinsel ve sosyal gelişim açısından da belirleyici olduğuna dikkat çekti.


ÜNİDES Programı ile 300 Milyon TL Destek

R İ Z E1-8

Bakanlık tarafından hayata geçirilen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ile, 3.400 öğrenci grubuna yaklaşık 300 milyon TL destek sağlandığını açıklayan Bak, “Gençlerle birlikte büyük bir sinerji yakaladık. Bu heyecanı kampüslerden hayata taşımak istiyoruz,” dedi.


12 Milyon Gence Yüzme Öğretildi

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” kampanyasında gelinen noktaya da değinen Bakan Bak, bugüne kadar 12 milyona yakın gencin yüzme öğrendiğini söyledi. Türkiye genelinde stadyumlar, spor salonları ve yüzme havuzlarıyla spor altyapısının güçlendiğini vurguladı.

“Türkiye artık Avrupa Futbol Şampiyonası’nı organize eden, Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapan bir ülke. Bu seviyeye hep birlikte ulaştık,” diye konuştu.

Araklı’da Okul Çıkışında Tehlikeli Oyun: Gençlerin Trafik Magandalığı Kazayla Bitti
Araklı’da Okul Çıkışında Tehlikeli Oyun: Gençlerin Trafik Magandalığı Kazayla Bitti
İçeriği Görüntüle

YÖK Başkanı Özvar: “Spor, Gençleri Hayata Hazırlar”

Ri̇ze Bi̇lal Erdoğan

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sporun yalnızca fiziksel gelişim değil; liderlik, karar alma, iş birliği ve özgüven gibi sosyal becerileri de geliştirdiğini ifade etti.
Araştırmalara göre üniversite öğrencilerinin %83’ünün hareketsiz yaşam tarzı benimsediğini söyleyen Özvar, dijitalleşme, ekran bağımlılığı gibi tehditlere karşı sporun önemini vurguladı.


48 Kampüse “Spor Dostu” Unvanı

Projeye başvuran 98 kampüsten 47 üniversitenin 48 kampüsü, detaylı değerlendirmelerin ardından “Spor Dostu Kampüs” unvanı almaya hak kazandı. Bu unvanın üç yıl geçerli olacağını ve her yıl gelişim raporlarının alınacağını belirten Özvar, sürdürülebilir spor kültürü için üniversitelerin kilit önemde olduğunu söyledi.

Muhabir: BİROL SANCAK