Trafik Sigortasında Devrim! İyi Sürücüye Müjde, Riskliye Sert Ceza
Trafik Sigortasında Devrim! İyi Sürücüye Müjde, Riskliye Sert Ceza
İçeriği Görüntüle

Karadeniz’de balık av sezonu için geri sayım başladı. 15 Nisan’da başlayan av yasağı 1 Eylül’de sona erecek ve tekneler yeniden denizle buluşacak. Karadenizli balıkçılar, sezona sayılı günler kala son hazırlıklarını tamamlıyor, teknelerinin motor ve boya bakımlarını yapıyor, ağlarını yeniden gözden geçiriyor. Özellikle hamsi avından umutlu olan balıkçılar, palamut balığının ise henüz olgunlaşmadığını belirtiyor. Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda konuştuğumuz balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek denize açılacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

A W524534 08

Balıkçılar sezona hazırlık yapıyor

Karadenizli balıkçılar, av sezonunun açılmasına sayılı günler kala teknelerini ve ekipmanlarını kontrol ediyor. Tekne motorlarının bakımı, boyası ve genel onarımları yapılırken, ağlar da son kez gözden geçiriliyor. Kumbaşı Balıkçı Barınağı Kooperatif Başkanı Şahin Aydemir, “Balıkçılarımız yaz boyunca teknelerinin ve ağların bakımını yaptı. Şuanda sayılı günler kaldı, dört gözle sezonu bekliyoruz. İnşallah sezondan umutluyuz” dedi.

Hamsi umut veriyor, palamut geç olgunlaşıyor

Balıkçılar, yeni sezonda hamsiden umutlu olduklarını belirtiyor. Palamut balığının ise henüz olgunlaşmadığını dile getiren Erkan Akdeniz, “Palamut geç doğum yaptı. Geçen yıl kadar bol olmasa bile ekim sonu kasım başı gibi palamut da avlanabilir. Şuanda ufak eksiklerimiz var, sezonu bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Turgay Aydemir de hamsi avının bu yıl yoğun olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

A W524534 05

Vira Bismillah ile denize açılacaklar

1 Eylül tarihiyle birlikte Karadenizli balıkçılar, tekneleriyle denizlere açılacak ve nasiplerini arayacak. Balıkçılar, sezona hazırlık sürecini tamamlamış, motor ve ağ bakımlarını bitirmiş durumda. Sezonun hamsi açısından bereketli geçmesi, bölge ekonomisi ve balıkçılar için umut verici bir tablo oluşturuyor.

Balıkçılar için av sezonu hazırlıkları

İşlem Durum
Tekne motor bakımı Tamamlandı
Tekne boya ve onarımı Tamamlandı
Ağ bakımı ve kontrol Tamamlandı
Sezona hazırlık Son aşamada

Kaynak: İHA