Bankalar, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye yükseltmesinin ardından faiz oranlarını yukarıya çekmeye başladı. Üç aylık mevduat faizleri yüzde 67.48'e kadar yükseldi ve bu durum, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor.

Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele amacıyla faiz artırımına gitmesi, mevduat faizlerinin güçlü bir şekilde yükselmesine neden oldu. Özellikle yüksek mevduat faizi sunan bankalar, birikimlerini değerlendirmek isteyenler için avantajlı bir seçenek haline geliyor.

Mevduat hesaplarında birikimleri olanlar, 100 bin lira gibi bir miktarı anapara+faiz yenilemesiyle her ay mevduatta tuttuklarında, yüzde 70.65 oranında getiri elde edebiliyorlar. Böylece, 100 bin lira birikim yıl sonunda 170 bin 650 liraya ulaşıyor.

Arabası olana soğuk duş: Artık bu para alınacak Arabası olana soğuk duş: Artık bu para alınacak

Bankalar arasındaki faiz rekabeti artarken, müşterilerin pazarlık yapma şansı da artıyor. Yüksek faiz vermeyen bir banka müşterisiyseniz, diğer bankalarda hesap açarak daha yüksek faizle birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz.

Son olarak, mevduat hesapları devlet garantisi altında olduğundan, TMSF'nin yayımladığı Fon Kurulu Kararı'na göre, 2024 itibarıyla mevduat ve katılım fonu tutarı 650 bin TL'ye kadar devlet güvencesi altında bulunmaktadır. Bu da birikimlerin güvende olduğunu gösteriyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK