Büyük bir özveri ve mesleki sorumluluk bilinciyle karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen fedakarlık içinde görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensupları için AK Parti Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı nedeniyle gazetecilik mesleğini sürdüren kadın gazetecilere sürpriz kutlama düzenledi.

AK Parti Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Akçaabatlı kadın basın mensupları Canan Güven Kalaycı, Sevcan Ayvaz Topsakal, Nesrin Bayram, Şeyda Ergül Sarı ile Akçaabat turizminin gözdesi tarihi Orta Mahallede bir araya gelerek günlerini kutladı. Gazetecilerin, Başkan Şahin, gündeme ilişkin soruları da yanıtlayarak günün anısına kadın gazetecilere gül hediye etti.

Basın mensuplarının özel günlerinden biri olan 24 Temmuz’da gazetecilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden başkan Şahin, “Basın halkın özgür sesi, ülke halkının çağdaşlaştığının göstergesidir. Basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir misyonu da üstlenmektedir.

Halkına hesap verebilen siyasetçinin sevdiği, hesap vermekten korkanların çekindiği basın camiasının ülkenin bugünü ve yarınında daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürmesi bizleri sevindirecektir. Bu yılki 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramında sizlerle bir araya gelebilmenin gururunu yaşıyoruz. Basında sansürün kaldırılmasının 111. Yıldönümünde bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu asil ve şerefli görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Satu Şahin, kadın gazeteciler için düzenlediği kutlamada her zaman olduğu gibi yine bir ilke imza attı. Düzenlenen organizasyonda pasta kesildi hem ülke hem de ilçe gündemi hakkında nabız tutuldu.
Canan KALAYCI 
Editör: TE Bilisim